Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları haftanın son gününde ne kadar? (6 Ocak)

Altın fiyatları haftanın son gününde yatırımcılarının yüzünü güldürüyor. Altın bugün yükselişe geçerek haftayı iyi bir şekilde kapatmayı planlıyor. Peki gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu. İşte piyasalarla ilgili son durum...

Altın fiyatları haftanın son gününde ne kadar? (6 Ocak)

Gram altın 0,06%'lik artışla 136,53 liradan işlem görürken, çeyrek altın 2,18%'lik yükselişle rekor kırarak 224,33 liradan değer buldu. Haftayı kapatırken yatırımcısını sevindiren altın, bozdurmak isteyenleri de Kapalıçarşı'ya topladı. Piyasalar ile ilgili güncel yorumlara ve detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ.


Altında ibre yukarı yönde!

Altın, dolardaki düşüş ve Çin`de talebin artması ile birlikte haziran başından bu yana en iyi haftalık performansına yöneldi.

Altın fiyatları, doalrdaki düşüşler ve Çin'de ay takvimine göre Yen Yıl tatitli öncesi talebin artması ile birlikte son yedi ayın en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi.

Altının onsu yüzde 0.3 gerileyerek ons başına 1,177.17 dolara düştü. Metal bu hafta yüzde 2.6 yükselerek, 3 Haziran haftasından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Altın Perşembe günü yüzde 1.4 yükselerek 1,180.12 dolar ile 29 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe günü yüzde 1 ile 6 Eylül'den bu yana en hızlı düşüşünü yaptıktan sonra yüzde 0.2 yükseldi.

Haberin Devamı

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Altın dolardaki düzeltmeye tepki veriyor," dedi ve "Altın Çin'de sermaye çıkışından ve yatırımcıların buna karşı hedge etmesinden destek alıyor olabilir. Ve ayrıca mücevhere mevsimsel talep ve ucuzlayan fiyatlara tepki olarak muhtemelen mücevher talebinde artış da var" şeklinde görüş bildirdi. Çin'de altın talebi bu yıl Ocak ayının sonuna denk gelen ay takvimine göre Yeni Yıl tatili öncesi artış gösteriyor.