Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları güne nasıl başladı? Çeyrek altın fiyatı yükseliyor mu?

Çeyrek altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselmesine paralel olarak çeyrek altın fiyatlarında da hareketlenmeler gözleniyor. Peki altın fiyatları için uzmanlar ne öngörüyorlar? İşte çeyrek altın fiyatları ve altın fiyatlarına dair tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

Altın fiyatları güne nasıl başladı? Çeyrek altın fiyatı yükseliyor mu?

Altın fiyatlarındaki yükseliş trendi bugünde devam ediyor. Peki altın fiyatları Kapalıçarşı'da kaç liradan işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte altın fiyatları ve çeyrek altın fiyatlarına dair tüm detaylar haberimizde...

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Çeyrek altın fiyatlarını doğrudan etkileyen bu gelişme ile fiyatlardaki son durum ne oldu? Çeyrek altın fiyatları hediyelik altın alacak olan vatandaşları, altın fiyatları ise yatırımcıyı yakından ilgilendiriyor. Altın fiyatları ve çeyrek altın fiyatlarındaki son durum haberimizde yer alıyor..

EN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kapalıçarşı'da 24 ayar has altın 127,15 liradan, 22 ayar bilezik 115,77 liradan, cumhuriyet altını 845,00 liradan, tam altın 858,11 liradan, yarım altın 415,09 liradan, çeyrek altın 207,55 liradan işlem görüyor...

Amerikan doları 2,9661 Euro ise 3,3497 liradan işlem görüyor...

Altın yatay seyrediyor
Altın, Fed Başkanı Janet Yellen`ın Cuma günü Jackson Hole`da yapacağı konuşma öncesi yatay seyrediyor.
Altın, ABD merkez bankasının para politikasını sıkılaştırmada izleyeceği yol konusunda işaretler verebilecek Cuma günkü Fed Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole'da yapacağı konuşma öncesi durgun seyrediyor. Fiyatlar Cuma gününden bu yana 4 dolarlık bir bantta hareket ediyor.
Spot altın, Salı günü ons başına 1,337.56 dolar ile 12 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinden kapandıktan sonra 1,339.25 dolara geldi. Metal son üç günde yüzde 1.1 düştü.
Altın, bu yıl yüzde 26 yükseldikten sonra, Fed yetkililerinden gelen yorumlar ve son Fed toplantısının tutanaklarının faiz artırımının zamanlamasına ilişkin beklentileri şekillendirmesi ile birlikte, yatay bir seyir izliyor. Son günlerde bazı Fed yetkililerinin para politikasının bu yıl sıkılaştırılabileceğine ilişkin işaretler vermesinin ardından, yatırımcılar, Yellen'ın Jackson Hole'daki sempozyumda yapacağı konuşmayı bekliyor. Yüksek borçlanma maliyetleri yatırımcılara faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.
Dolar güne nasıl başladı?
Türkiye’nin koalisyon güçleriyle birlikte Suriye’nin Cerablus bölgesinin IŞİD’den temizlenmesine yönelik harekata katılmasının etkisiyle dolar/TL güne 2.95 liranın üzerinde başladı. Euro/TL ise 3.34`ten işlemde. Borsa ise ekside açıldı.
Türkiye’nin koalisyon güçleriyle birlikte Suriye’nin Cerablus bölgesinin IŞİD’den temizlenmesine yönelik harekata katılmasının etkisiyle dolar güne 2.95 liranın üzerinde başladı.
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise yeni güne yüzde 1.35 düşüşle açılış yaptı.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun dün beklentiler çerçevesinde marjinal fonlama faizini 0.25 puan indirerek yüzde 8.50’ye indirmesinin ardından dolar 2.93 lira dolayında hareket etti.
Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki operasyona katılmasına ilişkin haberlerin gelmesiyle birlikte erken saatlerde 2.9598 lira ile 2.96 lira sınırına dayanan dolar, bu düzeylerdeki hareketini sürdürüyor. Dolar ile birlikte yükselen euro da 3.34 liranın üzerinde hareket ediyor.
Merkez Bankası politika faizini ise yüzde 7.5’te bıraktı.

Haberin Devamı