Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları düştü!

Altın fiyatları hafta ortasında düşüş gösterdi. Peki yatırımcıların merak ettiği altın fiyatları Kapalıçarşı'da bugün ne kadardan işlem görüyor? İşte 7 Aralık Çarşamba altın fiyatları...

Altın fiyatları düştü!

Altın fiyatları bugün düşüş gösterdi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın -1,44% azalış ile 213,95 liradan satılıyor. Gram altın fiyatları ise 129,54 liradan işlem görüyor. Yatırımcıların yakından takip ettiği piyasalar hakkında detaylı bilgi haberimizde...

GÜNCEL ALTIN FİYATLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Altın düşüşe geçti

Altın fiyatları ETF`lerdeki altın miktarının azalmasıyla geriledi.

Altın, yatırımcıların altın destekli exchange traded fonlardan (ETF) çıkması ile, geçtiğimiz yedi gün içerisinde altıncı kez geriledi.

Spot piyasada işlem gören altında kayıpların yüzde 0.2'yi aşmasıyla değerli metalin fiyatı ons başına 1,167.41 dolara kadar geriledi. Altın 1,168.81 dolardan işlem gördü.

Pazartesi günü 1,157.26 dolara gerileyen altın, 5 Şubat'tan bu yana görülen en düşük seviyesine gerilemişti. Altında 14 günlük RSI göstergesi geçtiğimiz hafta 30 eviyesinin altına gerileyerek değerli metalde fiyat seyrinin yön değiştirebileceğini işaret etmişti.

Emori Capital Management yöneticisi Tetsu Emori, “Altın ETF'leri yatırımcılar için pek cazip değil çünkü ABD hisse senedi piyasalarının durumu iyileşiyor. Birçok yatırımcı tahvil satıyor ve para şimdi altın ve tahvillerden hisse senedi piyasalarına kayıyor” dedi.

Haberin Devamı

ETF'lerde bulunan altın miktarı geçtiğimiz 18 günde gerileyedi. ETF'lerdeki altın varlıkları Salı günü 1.8 ton azalarak 1,852.4 tona geriledi.