Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor! Kapalıçarşı'da çeyrek...

Altın fiyatları sürekli dalgalanma halinde seyrediyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altının ne kadar olduğu yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. İşte altın piyasasına dair güncel bilgiler ve uzman yorumları...

Altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor! Kapalıçarşı'da çeyrek...

Sürekli hareketlilik halinde olan altın fiyatlarında son durum nedir? Kapalıçarşı'da dün kapanışta çeyrek altın 232,28 liradan gram ise 141,25 liradan alıcı buldu. Peki bugün altın fiyatlarında nasıl bir değişim yaşanacak? İşte piyasalara dair güncel durum...

Altın yılın ilk aylık kaybına yöneldi

Altın fiyatları, merkez bankalarının faizlerin yönünün yukarı olduğunu işaret etmesi ile yılın ilk aylık kaybına yöneldi.

Altın fiyatları, hisse senetlerinin küresel büyüme görünümüne bağlı olarak ralli yapması ve Avrupa'dan ABD'ye, merkez bankacıların faizlerin yönünün yukarı olduğunu kaydetmelerinin etkisi ile bu yılın ilk aylık kaybına yöneldi.

Altının onsu yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,251.39 dolara çıktı. Metal Haziran ayında yüzde 1.4 değer kaybetti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düşerek Ekim ayından bu yana en düşük seviyesine indi ve son altı ayda ilk aylık kaybına yöneldi.

Politika yapıcılardan son dönemde gelen yorumlar risk iştahını artırdı ve bunun soncuu ABD'de hisse senetleri Çarşamba günü son iki ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Singapur'da IG Asia analisti Jingyi Pan, "Karışık işaretler altın fiyatlarının yatay seyretmesine neden oluyor," dedi ve "ABD'de dün hisse senedi piyasalarındaki ralli yaptı ve bunun yanında, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'in ekonominin önümüzdeki aylarda faiz artırımı ile başa çıkabileceğini söylemesine benzer yorumlar geliyor," dedi ve "Buna karşılık, dolardaki zayıf seyir altını destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Spot gümüş yüzde 0.3 yükselerek ons başına 16.8625 dolara çıkarken, platin yüzde 0.3 yükselişle ons başına 924.03 dolar ve palladyum yüzde 0.4 primle ons başına 861.54 dolara tırmandı.