Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları bugün düşüşte... Çeyrek altın ne kadar?

Altın fiyatları bugün oldukça düşüş yaşadı. Yatırımcısını üzen altın fiyatları neredeyse 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. Peki çeyrek altın ne kadardan işlem görüyor?

Altın fiyatları bugün düşüşte... Çeyrek altın ne kadar?

Altın fiyatları 22 Aralık Perşembe gününe düşüş ile başladı. Gram altın -0,05% azalışla 127,62 liradan işlem görürken, çeyrek altın 210,47 liradan değer buluyor. Güncel piyasa durumuyla ilgili detaylı bilgi haberimizin devamında yer alıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Altın 10 ayın en düşük seviyesi yakınında

Altın, dolar ve ABD faizine ilişkin beklentilerle birlikte 10 ayın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerinin dolar ve ABD faizi görünümüne çevirmeleri ile birlikte, 10 ayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında yatay seyretti.
Spot altın Singapur saati ile 09:12'de ons başına 1,131.66 dolar seviyesindeydi.
ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi de yatay seyretti. Endeks bu çeyrekte yüzde 7.5 yükseldi ve 2008'den bu yana en büyük çeyrek dönem kazancına yöneldi.
Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Altın ve dolar piyasaları bu hafta büyük oranda yatay seyrediyor ve muhtemelen bir taban oluşturuyor" dedi. Spooner, altın fiyatlarındaki bir yükselişin muhtemelen doların düzeltme hareketine başlamasının bir sonucu olabileceğini ve yatırımcılar için sorunun, altın ve dolarda son dönemdeki ivme eksikliğinin yönde bir değişikliği işaret edip etmediğini sözlerine ekledi.
Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları 29 gün üst üste düştü ve bu Eylül 2004'ten bu yana en uzun düşüş dönemini işaret ediyor. Varlıklar Çarşamba günü 4.1 ton düşerek 1,738.2 ton ile Mayıs ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Spot gümüş yüzde 0.4 yükselerek ons başına 16.0019 dolara çıkarken, platin yüzde 0.1 artışla ons başına 917.53 dolara ve palladyum yüzde 0.3 çıkışla ons başına 660.95 dolara ulaştı.

Haberin Devamı