Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları kaç liradan işlem görüyor? Kapalıçarşı'da çeyrek...

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Gündemde sıkça araştırılan altın fiyatları bugün ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek altın ne kadardan alıcı buluyor? İşte güncel tüm bilgiler ve uzman yorumları...

Altın fiyatları kaç liradan işlem görüyor? Kapalıçarşı'da çeyrek...

Altın fiyatları 10 Ekim'de ne kadardan işlem görüyor? Kapalıçarşı'da gram 233,52 liradan çeyrek altın ise 383,07 liradan alıcı buluyor. İşte AA Finans Analisti İslam Memiş'in piyasalarla ilgili yorumları...

Gram altın 233 lira seviyelerinde
Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 233,3 lira seviyelerinde dengelendi.
Dün, 232,8-234,9 dar bandı içinde hareket eden gram altın, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 233,4 liradan tamamladı.
Altının gram fiyatı, bugüne yatay seyirle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışın hemen altından 233,3 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 383 lira, Cumhuriyet altını da 1.560 liradan satılıyor.
Asya piyasalarında yatay bir seyir izleyen altının ons fiyatı da şu dakikalarda önceki kapanışın hemen altında 1.190,04 dolardan işlem görüyor.
AA Finans Analisti İslam Memiş, Çin yuanında yaşanan sert düşüşlerden ons altın fiyatının olumsuz etkilendiğini belirterek, "Çin borsalarında yaşanan düşüş, İtalya’da ekonomik kriz endişesi ve İngiltere'nin Brexit süreci ile avro/dolar paritesinde yaşanan gerilemeler bu hafta piyasalarda risk unsurları olarak takip ediliyor. ABD varlıklarında yaşanan yükselişlerin de altın talebinin azalmasında etkili olduğunu söyleyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.
Ons altının baskı altında kalmaya devam etse de 1.187 doların altına düşmediğine dikkati çeken Memiş, teknik açıdan ons altında 1.187 doların destek, 1.198 doların ise direnç konumunda olduğunu söyledi.
Memiş, dolar kurundaki gerileme ile altının ons fiyatındaki yükselişlerin altının gram fiyatının dar bant aralığında işlem görmesine neden olduğunu ifade eden Memiş, teknik açıdan gram altında 232 liranın destek, 235 liranın direnç konumuna geldiğini belirtti.

Haberin Devamı