Gazete Vatan Logo
Magazin Alternatif müziğin yeni ismi ‘SERİN’

Alternatif müziğin yeni ismi ‘SERİN’

İlk çalışması “İyi Gelir Mi?” ile dinleyiciyle buluşan Serin, farklı sound’u ile dikkat çekiyor. Vokalde Cansu Saraç, gitarda Melih Balta, basda Meltem Balta ve davulda Emre Ergün’den oluşan grup ilk teklisinin ortaya çıkış hikayesini anlattılar

Alternatif müziğin yeni ismi ‘SERİN’

İlk çalışmanızı dinleyiciyle buluşturdunuz. Bugüne kadarki hikayeniz nasıl gelişti?

Aslında çok uzun yıllardır birbirimizi tanıyoruz. Zaten hikaye Melih ve Meltem’in kardeş olmasıyla başlıyor. Cansu ve Emre ile de yaklaşık 15 yıldır birbirimizin hayatındayız. Ayrı ayrı ve birlikte çeşitli müzik projelerinin içindeydik. En nihayetinde 2015 yılında birlikte müzik yapma kararı aldık. O günden beri de her fırsatta konserler devam ediyor ve müziğimizle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Şarkınız ‘İyi Gelir Mi?’ alternatif müzik piyasasına yeni bir soluk getirme iddiası da taşıyor. Günümüz müzik dünyasında artık ana akım kavramı değişiyor mu?

Biz keyif aldığımız bir müzik üretiyoruz ve paylaşıyoruz. Bundan sonrası aslında dinleyicinin takdirine kalıyor. Niyetimiz sadece bizi dinleyenlerin, yaptığımız müzikten en az bizim kadar keyif almaları.

Zaten uzun bir süredir müziğin üretimi ve müziğe ulaşma şekli oldukça değiştiği için bu durum müziği seven birçok kişiye cesaret ve ilham veriyor. Böylece üretim yapılabilen ve sunulabilen bir ortamda, müzik türleri ve akımlar arasındaki sınırlar da eski keskinliğini kaybediyor.

Haberin Devamı

Bu durumun daha özgür ve özgün müzikler üretilmesine sebep olduğuna inanıyoruz.

Şarkı nostaljik hissettirebilir

Şarkı ayrıca bir yol hikayesi etkisine de sahip...

Parçaların üretim sürecinde bizi etkileyen birçok müzikten ve duygudan besleniyoruz.

Dinlemeyi sevdiğimiz, hayatımıza hep eşlik eden müziklerin bizde bıraktığı bir tat barındırıyor her biri. 90’lardaki rock müziğin isyanı ve memnuniyetsizliği içimize en işlemiş duygulardan. Dinleyenler yolculukları esnasında çok sevdiğimiz grunge, punk ve alternatif pop rock gibi türlerin tavrı ve duygularıyla karşılaşabilir, belki biraz nostaljik hissedebilirler.

Şarkılarınızla nasıl bir serüvene davet ediyorsunuz dinleyeni?

Aslında bizim için her parça zaten ayrı bir serüven. Parçaları üreten olmanın yanında, ilk tüketicileri olduğumuzdan, bazen grup içinde bile herkes ayrı ayrı kendi serüvenini yaşayabiliyor. Bu durum parçayı dinleyip, sahiplenenler için de geçerli.

Haberin Devamı

En keyifli anlar sahnede

Şarkınızda “iyi gelir mi?” diyorsunuz. Size ne iyi gelir?

Yanyana durabilmeye ve aslında ilk önce karşımızdakine iyi gelebilmeye ihtiyacımız var.

Sahneyi nasıl tanımlarsınız?

Sahnedeyken dinleyiciyle iletişim çok kuvvetli ve anında fark edilir oluyor. Dolayısıyla bizim için en kıymetli ve keyifli anlar sahnede çaldığımız anlar. Son dönemlerde stüdyoda, kayıtlarla çok fazla vakit geçirdik. Stüdyoda vakit geçirmenin kendine ait bir tadı olsa da sahnenin verdiği hissiyat çok başka. O yüzden sahnede olmayı, şarkılarımızı paylaşmayı özledik.

Bu single, yeni çalışmalara dair nasıl bir ipucu sunuyor?

Birçok açıdan oldukça keyifli bir başlangıç oldu bu single. Dinlemekten keyif alanlara da çok kısa bir süre içinde devamının geleceğini söyleyebiliriz. Nisan’ın sonunda, 5 şarkıdan oluşan bir EP paylaşmayı planlıyoruz. Bugünlerde enerjimizi oraya yönlendirdik. İlerleyen zamanlar için de konserlerde hep birlikte eğleneceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Haberin Devamı