Gazete Vatan Logo

Alternatif formül aranıyor

Cumhurbaşkan Erdoğan’ın “TEOG’un kaldırılması lazım” sözleri eğitim cephesini hareketlendirdi. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Başbakan Yıldırım’a sunum yaptı. Yıldırım o sunumdan sonra Erdoğan’a bilgi verdi, sistem için alternatif formül aranıyor

Alternatif formül aranıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün katıldığı A Haber’de yayınlanan Gündem Özel programında “Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG’un kaldırılması lazım. Biz TEOG’la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin” açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından hem öğrenciler hem eğitimciler cephesinde gündem hareketlendi.

Detayları konuştular

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.50’de Kısıklı’daki konutundan çıkarak Beylerbeyi Sarayı’na geçti. Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nde Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Navaz Şerif’i kabul eden Başbakan Binali Yıldırım da ilerleyen dakikalarda Beylerbeyi Sarayı’nda Erdoğan’a katıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın görüşme öncesi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan TEOG konusunda telefonla paydaları ve olasılıkları ele aldı. Ardından bu detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlattı.

Haberin Devamı

Bugün ABD’ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York ziyaretine başlıyor. 19 Eylül Salı günü Genel Kurul’a hitap edecek Erdoğan’ın aynı tarihte BM Genel Sekreteri tarafından düzenlenecek öğle yemeğine, akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Donald Trump ve eşi tarafından verilecek davete katılması öngörülüyor. Erdoğan, New York’ta dünya Müslümanlarının temsilcileriyle de bir araya gelecek.