Gazete Vatan Logo

Altcoin nedir? Yatırım yapabileceğiniz en güvenilir altcoinler

Altcoin nedir? vatandaşlar tarafından derinlemesine araştırılıyor. Bitcoin'in yıllar içinde yaptığı büyük patlamanın ardından çözümlenen bitcoin şifreleri ilgiyi altcoinlere çevirdi. Peki altcoin tam olarak nedir? İşte altcoine ilişkin ayrıntılar...

Altcoin nedir? Yatırım yapabileceğiniz en güvenilir altcoinler

Bitcoin'in şifrelenmiş kod dizini kullanan bir sanal para olarak ortaya çıkmasının ardından altcoinler aynı yolu izledi. Bu alana olan ilginin artması ile beraber çözümlenen bitcoin şifrelerinin ardından altcoin gündeme geldi. İşte altcoin nedir? sorusunun yanıtı...

ALTCOİN NEDİR?
Bitcoin, kısaca şifrelenmiş bir kod dizini kullanan sanal para birimi olarak olarak biliniyor. Son zamanlarda bu alana olan ilginin artması ile beraber çözümlenen bitcoin şifreleri artmış ve bu işle ilgili donanımlar üretilmiştir. Bitcoin dünyasına olan ilginin artması ile üretilen şifrelerin zorlukları da paralel artmış bu da farklı bitcoin türevlerinin türemesine yol açmıştır.
Farklı bir algoritma yapısına sahip olan yeni şifrelenmiş birimlere Altcoin denir. Yani bir nevi bitcoin benzeri/türevi şifrelenmiş para birimleridir. Gündemde 200’den fazla altcoin bulunmakta ve bunlar bitcoin exchange sitelerinde oldukça ilgi görmektedir.
Ancak exchange sitelerinde her türlü coin’i bulamayabilirsiniz. Bunun sebebi ise genel anlamda altcoinlerin market hacminin yeterli doygunluğa henüz ulaşmamış olmaması ve gerekli talep sınırını henüz aşmaması ile alakalıdır. Altcoinleri rahatlıkla Bitcoin’e çevirebileceğiniz Cryptsy sitesinde aktif olarak 150 coin işlem görmektedir.
Gündemde en çok tercih edilen altcoin algoritmaları;
Sha-256
SCRYPT
Keccak
Quark
Ipo/Shares
Sha-256 şifreleme türü, Bitcoin’in kullanmış olduğu şifreleme algoritmasıdır. Gündemde en çok ilgi odağı olan ve 2. Büyük Şifrelenmiş para birimi olarak kabul edilen Litecoin ise Scrypt şifreleme algoritmasını kullanmaktadır.
Keccak algoritması ise Maxcoin ile ünlenmiş ve kullanılmaya başlamıştır. Maxcoin, CPU tabanlı sistemler için öncelikli olarak gelişmiş ve ekran kartı ile çalışan mining programlarıyla oldukça kazançlı bir coin olarak gündemde yerini sabitlemiştir.
İşlemci gücünüze güveniyorsanız ve iyi bir Quark tabalı coin biliyorsanız kar edebilirsiniz. Çeşitli Quark tabanlı coinleri kazarak ( özellikle ekran kartını yan programlarla destekleyen ) iyi düzeyde kazanç elde edebilirsiniz.
Ripple coin ile ünlü olan Ipo türü şifrelenmiş coinler ise gönderdiğiniz Shares oranına göre size kazanç sağlamaktadır.
NEDEN ALTCOİN ÜRETİLİR?
Birinci nedeni madencilik için en önemli konu olan zorluk seviyesinin düşük olmasıdır. 1’e yakın zorlukta bir altcoin çok daha hızlı bir şekilde üretilebilir ve kazanç sağlanabilir. Ancak bitcoin ve litecoin (2. En Büyük Şifrelenmiş para birimi) para birimleri oldukça yüksek seviyede zorlukta kazıldığı için daha düşük seviyede yeni “klon coinler” üretilmektedir. Bu coinlere altcoin denir ve arz / talep oranına göreexchange sitelerinde değer görür. Sizde bu değere göre düşük zorluktaki coinleri üretebilir ve o anki kura göre bitcoin cinsine çevirebilirsiniz.
ALTCOİNLER TERCİH EDİLMELİ MİDİR?
Altcoinler kesinlikle tercih edilmelidir. Ancak dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Her altcoin, exchange yapılan sitelere eklenmeyebilir. Kısa sürede ilgi çekecek ve kullanıcıya hitap edecek altcoinler tercih edilmelidir. Buna ilişkin olarak yeni çıkan altcoinler, madencilerin ve yatırımcıların dikkatini çekebilmek adına çeşitli yollar denemeye başlamıştır. Rekabetin artmasıyla birlikte piyasaya sürülen her altcoin ya bir oyun ile kendisini desteklemeye çalışır, ya da belli başlı toplumsal görüş ve harekete destek olma vaadi ile çıkış yapar. Bu piyasaya girmeden önce çok ciddi araştırmalar yapmak ve genel olarak risklerini çok iyi anlamak gerekir. Sonuçta her adımda unutulmaması gereken bir gerçek vardır. Bitcoin ve altcoin dünyası tüm enstrümanlarıyla birlikte deneysel bir projedir, riskleri çok yüksektir. Zaten kazanç getiren bir dünya olması da bu risklerden kaynaklanmaktadır. Bizler CoinTürk ailesi olarak bu dünyanın risklerini her zaman göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.
EN İYİ 6 ALTCOİN
1. RIPPLE
Ripple, 2012 yılında bir ödeme ağı (RippleNet) ve aynı zamanda da bir kripto para (Ripple XRP) olarak hayata geçti. Bilinen pek çok kripto paranın aksine Ripple, madenciliği yapılamayan ve ledger adı verilen blockchain tabanlı defterlerin tamamen bir şirket tarafından yönetildiği bir koin. Bir merkezinin bulunması farklılığıyla, özellikle ödeme sistemleri sağlayan büyük şirketlerin ve bankaların, bir muhattap bulabildikleri için sıkça tercih ettikleri bir coin ve ağ olarak öne çıkıyor.
2. Enjin Coin (ENJ)
Enjin Coin oyun içi eşya transferine yeni bir boyut kazandırıyor. Hali hazırda oyun içi eşyaları takaslamak için bir sürü web sitesi varken Enjin Coin bu işe yepyeni bir soluk getirerek Enjin Coin karşılığında eşya satışına veya takasına izin veriyor. Henüz geliştirilme aşamasında olan bu koin 2018 ortalarına doğru büyük ilgi göreceğe benziyor. Şimdiden Unturned, ARK Survival, Minecraft gibi oyunlar ile anlaşma içerisinde olan bu koin, ilerleyen zamanlarda daha farklı oyunlar için de destek sunacak ve bu da koinin değerini arttıracak gibi gözüküyor. Yatırım yapacakların Enjin Coin’e bir göz atmasında fayda var.
3. Monaco (MCO)
“İstediğin zaman, istediğin yerde!” sloganıyla ortaya çıkan Monaco da yine 2018 yılı için değerlendirilmesi gereken bir diğer para birimi. Esas kullanım amacı para ve kripto koin transferlerini komisyonsuz bir şekilde ve hızlıca gerçekleştirmek olan bu para birimi yalnızca mobil cüzdanla kalmıyor ve kart olarak da karşımıza çıkıyor. Kredi kartı gibi paranızı Monaco’nun size verdiği kartlara atarak anlaşmalı iş yerlerinde rahatça harcama yapabiliyorsunuz. Özellikle seyahat edenlerin ödediği yüksek komisyonları göz önünde bulundurunca gerçekten güzel bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz. 2018 yılı için bu koini aklınızın bir köşesine yazmakta fayda var.
4. Basic Attention Token (BAT)
Reklamcılık dünyasına yepyeni bir soluk getiren Basic Attention Token belki de 2018 yılında patlama yapabilecek diğer koinlerden bir tanesi. Mevcut internet reklamlarında aracı kurumun komisyon oranlarının çok yüksek olmasından ve reklamların doğru hedef kitleye ulaşamamasından yola çıkan ekip bu koini geliştirdi ve bence iyi ki geliştirdi. Basic Attention Token ile reklam verenler istediği hedef kitleye çok düşük maliyetlerle ulaşabilirken yalnızca reklamı gerekli ilgiyi çekerse para ödüyor. Ayrıca reklamlara ilgi gösteren kullanıcılar ve reklamları barındıran site/uygulama sahipleri de aracı kuruma yüksek komisyon ödemeden direk reklam verenden ödemesini alıyor. Proje geliştirilmeye devam ediyor ve böyle giderse Google, Yandex, Amazon gibi reklam servislerini yakın gelecekte silip süpürecek gibi duruyor.
5. Siacoin (SIA)
Bulut bilişimi ve bulut depolama teknolojisi Siacoin ile tamamen farklı bir boyut kazanıyor. Büyük firmalardan alınan bulut hizmetinin aksine Siacoin ile çok düşük ücretler karşılığı dosyalarınızı bulut servisinde barındırabilirsiniz. Diğer bulut hizmetlerinin aksine Sia teknolojisinde dosyalarınız bir sunucuda barındırılmıyor. Tüm dosyalar sia sisteminde kayıt altına alındıktan sonra bilgisayarında kullanmadığı alanı değerlendirmek isteyen kullanıcıların bilgisayarlarına şifreli olarak yükleniyor ve dosyalar tek bir yerde durmak yerine birbirinden farklı onlarca cihazda duruyor. Bu teknoloji sayesinde dosyalarınıza zarar vermek isteyen kişiler için işler gerçekten zorlaşıyor ve daha güvenli bir bulut depolama alanı oluşuyor. Ayrıca bilgisayarında dosya barındıran kişiler de dosya barındırdıkları için para kazanabiliyor. Son üç ay içerisinde %100 değer kazanan Siacoin, 2018 yılında umut vaadediyor.
6. Steem (STEEM)
Kripto madenciliğini sözlük/blog tarzı formatla buluşturan Steem çok kısa sürede çok büyük bir başarı elde etmiş durumda. Kullanıcılarına yazı yazarak Steem kazanma imkanı veren bu sistem aslında internetteki ücretsiz blogların blockchain üzerine inşa edilmiş versiyonu diyebiliriz. Kullanıcılarına istedikleri alanda istediklerini yazma hakkı veren ve tamamen merkezi olmayan bir sistem ile çalışan Steem şimdiden çok ses getirmiş ve değerlenmeye başlamış durumda. Kripto dünyasında Blockchain tabanlı olan belki de en bilinen proje diyebiliriz. Eğer bu şekilde ilerlemeye devam ederse, sanıyorum WordPress tarzı blog sitelerinin de sonu gelecektir. 2018 yılı için yatırım yapılacaklar arasında ikinci sırayı tam olarak hak ediyor.

Haberin Devamı