Gazete Vatan Logo

Altaylı Özdil'e niye kızdı?

"Günaydın Yılmaz Özdil" diye başladı...

Altaylı Özdil'e niye kızdı?

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, bugün kaleme aldığı yazıda, Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'in dün yazdığı 'Pilot' başlıklı yazıya ve Özdil'e sitem etti.
Altaylı 'Günaydın Yılmaz Özdil' başlıklı köşe yazısında 'Yılmaz'a bir tavsiyem var. Habertürk okusun. En azından 'öğnenir'. Siyasilerden önce. Kendinden de önce.' dedi.

İşte o yazı:

Günaydın Yılmaz Özdil

Yılmaz Özdil, fikirlerinin bazılarına katılmasam da, bazen abartılı, bazen gerçek dışı yazsa da her gün keyifle okuduğum yazarlardan birisi. Ama dünkü yazısını okuyunca güleyim mi, kızayım mı bilemedim. Şöyle yazmıştı Yılmaz dünkü yazısının bir bölümünde:

"Pilotlarımıza gelince...
Sıkı durun.
Biri pilot'tur.
Biri astronot adayı pilot'tur.
Evet, yanlış okumadınız.
Tahminim, memleketi bu badireye sürükleyen siyasiler bile şu anda öğreniyor ama... Yüzbaşı Gökhan Ertan, Türk Hava Kuvvetleri tarafından çok özel testler neticesinde seçilmiş, astronot adayı pilotlarımızdandır."


Yılmaz Özdil'in, "Siyasiler bile şu anda öğreniyor" dediği kayıp pilotumuzun Türkiye'nin ilk astronot adayı olduğu gerçeğini siyasileri bilmem ama Habertürk okuyanlar geçen pazar günü, yani Yılmaz'ın yazısından 3 gün önce öğrenmişlerdi bile.

Çünkü o gün Habertürk7ün 1. sayfasının en tepesinde "Astronot adayımız" başlığıyla bu bilgi yer alıyordu.

O yüzden Yılmaz'a bir tavsiyem var.
Habertürk okusun.
En azından "öğrenir".
Siyasilerden önce.
Kendinden de önce.

Haberin Devamı