Gazete Vatan Logo

Altay tankının sözleşmesi imzalandı

Altay tankının seri üretim sözleşmesi Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre 18 ay sonra TSK'ya teslim edilecek. Proje, 250 adet ALTAY ana muharebe tankının seri üretimi ile birlikte ömür devri lojistik desteği ile TSTM kurulumu ve işletilmesini kapsıyor.

Altay tankının sözleşmesi imzalandı

Altay tankının seri üretim sözleşmesi, Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında imzalandı. İşte Altay tankının konfigurasyonlari ve seri üretim projesinin iceriği:

Altay T1 (İlk 40 adet) modelde:

Aktif Koruma (AKKOR)

İlave zırh birimleri olacak.

Altay T2 ( sonraki 210 adet) sahip olacağı özellikler :

Geliştirilmiş zırh sistemi

Tecrit edilmiş gövde mühimmat konfügürasyonu

Lazer Güdümlü tank topu atış yeteneği

Mürettebat eğitim modu Mobil gizleme ağı

Altay Seri Üretim Projesi kapsamında insansız Altay T3 tankı da üretilecek. İlk 40 adet T1 olacak sonraki 210 tank T2 konfügürasyonu olacak.
Altay tankı hakkında bilmeniz gerekenler:
Seri üretimin ilk aşamasında motor ve transmisyon dışında yurt dışından temin edilen ve yerlileştirilmesinde çok büyük sorun bulunmayan birkaç unsur bulunuyor.
Altay, ülkemiz tarafından geliştirilen 3+ nesil ana muharebe tankı.
Türkiye'nin ilk yerli ana muharebe tankı olma vasfını taşıyan Altay’ın tasarımında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirmesi muhtemel her türden harekât şartları ve katılım sağlayacağı BM/NATO operasyonlarının gereksinimleri göz önünde tutuldu.
Altay, modern tanklarda bulunan en güncel teknolojilerle donatıldı.
Altay, sahip olacağı müthiş ateş gücü ve isabet oranı, yüksek hareket yeteneğiyle TSK'nin sahadaki en önemli araçlarından biri olacak.
Altay tankında tank komutanı, nişancı, sürücü ve doldurucu, yani 4 mürettebat çalışıyor. Altay’ın üzerinde ana silah olarak, pek çok değişik mühimmatı atabilen 120 mm’lik 55 kalibre top mevcut.
Ana silah ve yardımcı silahların kontrol edilebilmesi maksadıyla Altay’a özel yeni nesil atış kontrol sistemi çalışmaları ise devam ediyor.
Bu sistem sayesinde Altay, hareket halindeki hedefleri dahi son derece yüksek isabet oranıyla vurabilecek.
Altay'da, her çeşit tehdide karşı tankı korumak üzere tasarlanan modüler kompozit zırhlar ve mürettebatın kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehditlerin olduğu ortamlarda görevlerini gerçekleştirmesine imkan sağlayan yardımcı sistemler de var.

Haberin Devamı