Gazete Vatan Logo

Alsancak ortaklığı

Teknik Yapı, ihalesini 1.6 milyar lira teklifle kazandığı İzmir Alsancak projesi için Halk GYO ile iş birliğine gitti. 6 ay içinde tasarlanacak projede yaklaşık 120 bin metrekare satılabilir alan olacak

Alsancak ortaklığı

Emlak Konut GYO’nun geçtiğimiz aylarda ihale ettiği İzmir Alsancak arsasını 1 milyar 672 milyon lira gelir taahhüdüyle kazanan Teknik Yapı, proje için Halk GYO ile güçlerini birleştirdi. Toplam 47 dönümlük arazi üzerinde ihalenin şartlarına uygun olarak ticaret, konut ve turizm alanları ile karma özelliklere sahip olacak projenin, tasarım çalışmalarının 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım’ın deyimiyle ortaklık ‘fifti-fifti’ olacak. Yani projenin tüm gelir ve giderleri ile elde edilecek kâr yarı yarıya paylaşılacak. Durbakayım, “Sadece finansman, satış ya da emek değil projenin ünü de keyfi de üzüntüsü de yarı yarıya paylaşılacak” dedi. Alsancak projesi, her iki şirketin de İzmir’deki ilk projeleri olacak. Projede 115-120 bin metrekarelik satılabilir alan bulunacak.

Güçlü girmek gerekiyor

Bugüne kadar Emlak Konut GYO ile Uphill Court, Evora İstanbul ve Evora Denizli projelerini hayata geçirdiklerini belirten Nazmi Durbakayım, “İzmir çok mühim bir şehir. İzmir’e çok daha güçlü bir giriş yapmak gerekiyor. Bu nedenle Halk GYO ile ortaklık yaptık” dedi. İzmir’in ulusal ve uluslararası birçok firmanın yatırım yapılabilir şehirler listesinde yer aldığını vurgulayan Durbakayım, İzmir projesinin bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak ulusal bir yatırım olması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Halk GYO olarak İzmir’de imza atacakları ilk gayrimenkul projesi olması itibariyle ayrı bir motivasyonla projenin çalışmalarına hızla başlayacaklarını dile getiren Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Feyzullah Yetgin, şunları söyledi:

İş birliklerine hazırız

“Halk GYO olarak ülkemizi ileri taşıyacak işlere imza atarken ülkemizin önemli gayrimenkul şirketleriyle iş birliklerine de giriyoruz. Son olarak, İzmir Alsancak projesi için önemli bir ortaklığa imza attık ve gayrimenkul sektörünün önde gelen kurumlarından Teknik Yapı ile güçlerimizi birleştirdik.”

Yetgin, İstanbul Finans Merkezi’nin yanı sıra İstanbul Bakırköy, Sancaktepe, Eskişehir ve Erzurum projelerinin bulunduğunu belirterek, “Her türlü işbirliğine hazırız. Bu şekilde portföyümüzü genişletme niyetindeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aynı alanda iki farklı proje piyasayı canlandıracak

Projenin geliştirileceği arsa, daha önce Tariş’e aitti. Tariş ile Emlak Konut GYO arasında yapılan protokol kapsamında gelirlerin yüzde 20’si Emlak Konut’a, yüzde 80’i Tariş’e ait olacak. Emlak Konut, bu dev araziyi 2 etap halinde ihale etmişti. İlk etabı Teknik Yapı en az 1.6 milyar liralık hasılat üzerinden yüzde 35 yani 585.2 milyon liralık taahhüt ederek kazanmıştı. İkinci etap ihalesini de Pekintaş-Burakcan ortaklığı almıştı. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, aynı bölgede iki ayrı ortaklığın proje yapmasının rekabeti artıracağını belirterek, “İki ayrı proje piyasayı daha canlı tutacaktır. Bizim projemize gelen diğerine, diğer projeye gelen de bize bakacaktır. Ayrıca almak istediğimiz etap birinci etaptı. İkinci etap için belirlediğimiz fiyatı da geçmedik. Almak isteseydik ikinciyi de alırdık” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı