Gazete Vatan Logo

Almayanlara ceza kesilecek

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları devam ediyor.

Almayanlara ceza kesilecek

İnşaat alanında Ocak 2017’den itibaren zorunlu hale gelen ve bu tarihten sonra ceza uygulaması yasalarca belirlenen Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde metal işlerinde ise zorunluluk 25 Mart 2017 tarihinden itibaren uygulamaya girmesi planlanıyor.

Bu çerçevede Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri başta olmak üzere Giresunlu esnafımızın mağdur olmaması ve çalışanlarından dolayı cezai duruma düşmemesi adına yürütülen Mesleki Yeterlilik Belgesi edindirme uygulamasında kaynakçılık ve metal saç işleri sınavlarına GTSO öncülüğünde başlanıldı.

İnşaat grubu ağırlıklı mesleklerin yanında kaynakçılık ve metal saç işleme alanlarında belge alması gerekenlerin GTSO’ya yaptığı müracaatlar çerçevesinde sınavların başladığına belirten Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın, “ Kaynakçılık sınavlarımıza bugün start verdik. Mesleki Yeterlilik Belgesine yönelik gelen talepler için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki MEYBEM A.Ş. tarafından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizatörlüğünde sınavlar gerçekleştirilmektedir. Unutulmamalıdır ki, kaynakçılık ve metal saç işlerinde Mart ayının son haftasından itibaren zorunlu hale gelecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi veya ustalık ya da ilgili okuldan mezun olmayan çalışanların cezai işlemle karşılaşacakları bilinmektedir. Bu konuda özellikle sanayi bölgesi firmalarımızın mağdur olmaması için Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile irtibata geçmelerini arzuluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Giresun’da ilk olarak gerçekleştirilen kaynakçılık sınavının ardından önümüzdeki hafta kaynakçılık ve metal saç işleme mesleklerinde sınav yapılmasının planlandığını ifade eden GTSO Meclis Başkanı Günaydın,” Bu mesleklerde çalışan tüm kişiler Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni almakla yükümlüdür. Ceza uygulamalarının önümüzdeki süreçte Çalışma ve SGK tarafından yapılacağı tarafımıza bildirilmiştir” şeklinde konuştu.