Gazete Vatan Logo

Almanya’ya dev fuar çıkarması

Demirören Medya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ve İSTexpo Fuarcılık iş birliği ile gayrimenkul fuarları düzenleyecek. Evim Türkiye adındaki fuarlardan ilki 8-10 Şubat’ta Almanya’nın Essen kentinde gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek fuarda Türk gayrimenkul sektörü gurbetçilerle bir araya gelecek

Almanya’ya dev fuar çıkarması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İstexpo Fuarcılık ortaklığı ile yurt dışında gayrimenkul fuarları düzenlenecek. Türk gayrimenkul sektörü temsilcilerinin yurt dışında yaşayan Türkler ile buluşacağı Evim Türkiye Fuarı’nın ilki Almanya’nın Essen kentinde gerçekleşecek. 8-10 Şubat tarihleri arasında Messe Essen Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarda onlarca firma yer alacak, binlerce ziyaretçi katılım gösterecek.

Sıcak satış yapılacak

6 bin metrekare fuar alanında 3 gün sürecek organizasyonda sıcak satış yapılmasına da olanak sağlanacak. Gayrimenkul firmaları, bankalar ve gayrimenkul değerleme uzmanlarının yer aldığı fuarda birçok şehirden farklı gelir grubuna hitap eden projeler tanıtılacak. Fuara katılan ziyaretçiler proje maketlerini inceleme fırsatı bulurken, onlara özel ödeme şartlarından faydalanacak. Başta Cityscape olmak üzere gayrimenkul sektöründe edindikleri tecrübeyi ve fuarcılık alanındaki deneyimlerini Evim Türkiye Fuarı’na yansıtacaklarını belirten ISTexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

2 milyon Türk

“Essen sayıları 2 milyona varan Türk vatandaşımızın yaşadığı bölgenin tam ortasında yer alıyor. Üstelik sadece Almanya değil Belçika ve Hollanda şehirlerine de yakın. Bu nedenle bu lokasyonu seçtik. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’de yatırım yapma arzuları var. Bu, son günlerde de oldukça arttı. Dövizdeki hareketlilik onlara avantaj olarak yansıdı. Ancak yatırım konusundaki bilgi ve tecrübe eksiklikleri var. Doğru ve sağlıklı bilgi verilirse çok ciddi bir satış potansiyeli söz konusu. Biz hem gayrimenkul sektörüne destek sağlamak hem de orada yaşayan vatandaşlarımızı doğru firmalarla buluşturmak için yola çıktık. Bu organizasyon Essen ile de sınırlı kalmayacak. Hem Almanya’da hem de diğer ülkelerde Evim Türkiye yoluna devam edecek.”

Evim Türkiye’ye destek veriyoruz
EVİM Türkiye Fuarı’na Bakanlık olarak destek verdiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 8-10 Şubat’ta Almanya Essen’deki fuarda yer alacaklarını dile getirdi. Yapılacak fuarlar sayesinde konut pazarının canlanacağını ve ülkeye döviz girdisi sağlanacağını belirten Bakan Kurum, “Ülkemizi tanıtmak için dünyanın her yerine gider, üzerimize düşeni de yaparız” dedi. Hem yabancıların hem de yurt dışında yaşayan Türkler’in Türkiye’den ev alması için doğru zaman olduğunu belirten Bakan Kurum, “Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesi için 1 milyon dolarlık alım şartı vardı, 250 bin dolara çekildi. İşlemlerin kolaylaşması için de adımlar atılıyor. Gurbetçi vatandaş için bakınca, memleketlerinden ev almak oldukça cazip. Dövizdeki hareketlilik, geliri dolar-euro olan için avantaj yarattı. Bu avantajı değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız da Türkiye’de gayrimenkul yatırımına yöneliyor. Bu anlamda Evim Türkiye Fuarı önemli bir hizmet sunacak” dedi.
‘Sektörü gurbetçilerle buluşturacağız’
DEMİRÖREN Medya olarak gayrimenkul sektörü için elini taşın altına koyduklarını belirten Demirören Medya Gazeteler Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, “Gayrimenkul sektörüyle ilişkimiz hiçbir zaman sadece reklam odaklı olmadı. Sektöre destek olacak çok sayıda işe imza atıyoruz. ‘Gelişen Bölgeler Zirvesi’ yaparak ilçeleri, şehirleri masaya yatırıyoruz. Sign of the City Awards ile de ilk kez bir yarışma ve ödül törenine imza attık. Gelenekselleşen yarışmamızda bu yıl 6 Kasım’da ödüller sahibini bulacak. Şimdi hedef büyüttük. Hem sektörü hareketlendirmek hem de döviz girdisi sağlamak için yurt dışı fuarları düzenliyor, sektörü gurbetçilerle buluşturuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı