Gazete Vatan Logo

Almanya Türkiye uçuşları ne zaman açılacak? Almanya Türkiye seyahat kısıtlaması ne zaman kalkacak? Almanya Turizm Sorumlusu açıkladı!

Almaya Türkiye seyahat kısıtlaması haberleri yakından takip ediliyor. Almanya koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle getirilen seyahat yasağı ile ilgili bir açıklama yaptı. Almanya Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß tarafından yapılan açıklamada Almanya Türkiye seyahat yasağına ilişkin ipucu verildi. Peki, Almanya Türkiye seyahat kısıtlaması ne zaman kalkacak? Uçuşlar ne zaman başlayacak?

Almanya Türkiye uçuşları ne zaman açılacak? Almanya Türkiye seyahat kısıtlaması ne zaman kalkacak? Almanya Turizm Sorumlusu açıkladı!

Almanya Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, Türkiye'ye seyahat uyarısının kaldırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Peki, Almanya Türkiye uçuşları ne zaman açılacak? Almanya Türkiye seyahat kısıtlaması ne zaman kalkacak?

ALMANYA TÜRKİYE SEYAHAT KISITLAMASI NE ZAMAN KALKACAK?

Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye getirilen seyahat uyarısının kaldırılması için hızlı bir adım atabileceklerini söyledi. Bareiß, "Durum geçen hafta iyiydi. Bu hafta da iyi olursa hızlı bir şekilde açılım için hazırlık yapabiliriz" diye konuştu.

HIZLI BİR ŞEKİLDE AÇILIM YAPABİLİRİZ

Türkiye Turizm Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile geçen hafta yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini de sözlerine ekleyen Thomas Bereiß, “Durum iyi olursa, ki geçen hafta iyiydi, hızlı bir şekilde açılım için hazırlık yapabiliriz” dedi. Bereiß “Türkiye seyahatleri mümkün kılabilmek için ne yapılabileceğini düşünme aşamasındayız. Diğer tatil beldeleri gibi Türkiye’ye de adil davranmalıyız’’ ifadelerini kullandı. Bereiß Türkiye’deki salgının düşük olmasıyla birlikte Türk Hükümeti’nin ülkeye gelen turistleri tekrar sağlıklı bir şekilde geri göndermesinin de kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı