Gazete Vatan Logo

Almanya iz sürdü, çocuk katilini Irak’ta buldu

Tecavüz edildikten sonra öldürülen 14 yaşındaki kızın katilinin peşine düşen Alman polisi, zanlının Türkiye üzerinden Irak’a kaçtığını belirledi. Zanlının iadesi istendi.

Almanya iz sürdü, çocuk  katilini Irak’ta buldu

Almanya’nın Wiesbaden şehrinde 22 Mayıs’ta arkadaşlarıyla şehir merkezine inen 14 yaşındaki Susanna Maria Feldman o tarihten beri kayıptı. Ailesi kayıp ilanı verdikten hemen birkaç gün sonrasında cesedi bulunan genç kızın, tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Susanna’nın katil veya katillerinin bulunması için Almanya genelinde başlatılan çalışmalar kısa zamanda sonuç verdi. Wiesbaden polisi, Susanna’nın katil zanlısının 20 yaşındaki Iraklı mülteci Ali Bashar olduğunu tespit etti. Katil zanlısının fotoğraflarını basına dağıtan polis, görgü tanıklarından yardım istedi. Geniş çaplı soruşturmada Ali Bashar’ın beş aile üyesiyle birlikte sahte kimlikle Düsseldorf’tan İstanbul’a ve oradan da Irak’ın Erbil şehrine kaçtığı öğrenildi. Bu arada 35 yaşında Türk kökenli bir mülteci de olayla ilgili olduğu şüphesiyle tutuklandı.

Cinayet itirafı

Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer yaptığı açıklamada şüpheli Ali Bashar’ın Kuzey Irak’taki Kürt güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını söyledi. Açıklamaya göre Bashar 14 yaşındaki genç kızı tecavüz edip öldürdüğünü itiraf etti. Ali Bashar’ın adı, göçmen sığınağındaki 11 yaşındaki bir kıza tecavüz edilmesi ile ilgili başka bir davada daha yer almıştı. Fakat Bashar’a resmi olarak suç yöneltilmemişti.

Haberin Devamı

Şu an Erbil’de tutuklu olan Bashar’ın Almanya’ya teslim edilmesi konusunda henüz bir karara varılmadı.