Gazete Vatan Logo

Almanya işçi alımı yapıyor! Almanya işçi alımı şartları nelerdir? Türkiye’den nasıl başvurulur?

Almanya işçi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yayınlanan personel alımının detayları merak ediliyor. Almanya'da 1 Mart 2020'de Nitelikli İşçi Göç Yasası ile Avrupa Birliği yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte AB üyesi olmayan ülkelerden kalifiye işçi alınacak. Peki, Almaya işçi alımı şartları nelerdir? Türkiye’den nasıl başvurulur? İşte Almanya işçi alımı hakkında merak edilenler…

Almanya işçi alımı yapıyor! Almanya işçi alımı şartları nelerdir? Türkiye’den nasıl başvurulur?

Almanya yüksek ücretle vasıflı ve vasıfsız işçi alımı yapacağını duyurdu. Almanya, kalifiye iş gücü açığını AB dışı ülkelerden kapatacak yeni yasanın yürürlüğe girmesinden önce çalışmalarını hızlandırdı. Berlin yönetimi 1 Mart 2020'de çıkarılacak Nitelikli İşçi Göç Yasası öncesi, Avrupa Birliği (AB) haricinde iş gücü açığını kapatması için Filipinler ve Meksika ile detaylı bir anlaşma yapmıştı. Almanya işçi alımına Türkiye'den Başvurular Nasıl Yapılır? İşte detaylar. OBM Almanya'ya İşçi Gönderimi için neler gerekli? İşte detaylar…

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Mühendis, Hemşire, Hasta Bakıcı, Kamyon ve Tır Şoförü gibi kadrolarda alım yapılmakta olup adaylar alımlar ile ilgili detaylı bilgiyi İŞKUR Yurtdışı İstihdam Hizmeti kapsamında yayınlanan ilanlar aracılığı öğrenebilecek.

İlanda, 20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece müracaat edebilir. Aynı zamanda, ilgili alan göre diploma, deneyim ve Almanca bilme gibi farklı şartları aranabilmektedir.

NE KADAR MAAŞ ÖDENİYOR?

Haberin Devamı

Söz konusu ilanda, brüt maaşın 2500 Euro olduğu, günde 8 saat çalışıldığı ve sözleşme süresinin de 24 ay olduğu ifade edildi.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Almanya'da çalışmak isteyen adaylar, İŞKUR Yurtdışı İstihdam Hizmeti üzerinden başvurabilir.

AÇIK BULUNAN İŞLER

Almanya'da sağlık sektörü dışında özellikle internet teknolojileri (IT), metal ve ağır sanayi, aşçılık ve gastronomi ile inşaat alanında önemli işgücü açığı bulunuyor.