Gazete Vatan Logo

Almanya, Rusya'ya yaptırıma karşı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya'ya Halep'teki olaylar sebebiyle yaptırım uygulanmasına karşı olduğunu, Avrupa Birliği'nin uygulayacağı yaptırımların Suriye'deki krizin çözüm sürecini olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Almanya, Rusya'ya yaptırıma karşı

Bakan yaptığı açıklamada, "Daha önce diğer krizlerde alınan kararlara bir başka deyişle yaptırımlara tekrar başvurtulmasının, Suriye'de yaşanan insani felaketi önlemeye yardımcı olacağını düşünmüyorum. Yaptırımlar insani koridor açılmasına yardımcı olmak için geç kalınmış bir eylemdir" ifadelerini kullandı.

Steinmeier, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya hem ekonomik hem de siyasi anlamda baskı sağlamak amacıyla yaptırım uyguladığını hatırlatarak, "Bir krizde işe yarayan bir aracı başka bir krizde kullanmak yanlıştır. Halep'e gıda ürünü gönderebilmek için insani koridorun açılması gerek" dedi.

Steinmeier, "Rusya ve Suriyeli askerler tarafından ilan edilen üç günlük insani aranın çok az olduğu anlaşıldı. En başta bunun başlangıç olabileceğini söyledik, uzun vadeli araya dönüşebilir." ekledi.