Gazete Vatan Logo

Almanya eski cumhurbaşkanı Türk şirketinde

2012’de istifa eden Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un Türk tekstil devi Yargıcı’nın hukuk danışmanı olması ülkede siyasi tartışmaya yol açtı

Almanya eski cumhurbaşkanı Türk şirketinde

Alman Bild am Sonntag Gazetesi’nin haberine göre Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, moda dünyasına girdi. Wulff, Türk tekstil markası Yargıcı’nın Almanya temsilcisi oldu. Yargıcı 31 Mayıs’ta Hamburg’ta ilk temsilciliğini açarken, Wulff ve eşi Bettina Wulff, açılışın star misafirleriydi. Yargıcı’nın müdürü Erik Schaap, Almanya’ya açılmalarını Wulff’un teşvik ettiğini söyledi. Yargıcı 2018 sonuna kadar Almanya’da 10 temsilcilik açmayı planlıyor.

SPD’den Wulff’a tepki var

Yılda 236 bin euro emeklilik maaşı aldığı belirtilen eski Cumhurbaşkanı Wulff’un Türk firması Yargıcı ile iş ilişkisi Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Sol Partili siyasetçilerin tepkisini çekti. SPD Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner eski cumhurbaşkanının özel iş ilişkileri içine girmesini eleştirdi. Stegner, “Eski cumhurbaşkanları prensipte fahri görevler üstlenirler ve moda firmalarının hukuk danışmanı olmazlar” diye konuştu. Sosyal demokrat siyasetçi, söz konusu maaşın “eski devlet başkanlarının para kazanmak zorunda kalmamalarını” güvence altına almak için ödendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yasa teklifi sunulacak

Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Sahra Wagenknecht de “Bu kabul edilemez ve siyasete yönelik öfkeyi büyütür” yorumunu yaparak Wulff’a tepki gösterdi. Eski cumhurbaşkanlarına sağlanan gelirlere ilişkin düzenlemeleri değiştirmek istediklerini belirten Wagenknecht, meclise konuyla ilgili yasa teklifi sunacaklarını da söyledi.

Şirketi Almanlar aldı iddiası

Yargıcı firmasının müdürü Erik Schaap, şirketi Almanya’da başlamaya teşvik edenin eski cumhurbaşkanı Christian Wulff olduğunu söyledi. Schaap şirketin 2016 yılında piyasaya girmesinden beri Wulff’un firmaya hukuki olarak eşlik ettiğini de ifade etti. Bu arada Emir Yargıcı’nın sahibi olduğu Türk giyim firması ‘Yargıcı’nın bir süre önce Almanlara satıldığı öğrenildi.

Rüşvetle suçlandı ama beraat etti

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff ise konuyla ilgili olarak Alman gazetesine bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Wulff Şubat 2012’de savcılığın hakkında rüşvet soruşturması açması üzerine cumhurbaşkanlığından istifa etmişti. 2014 yılında hakkındaki suçlamaların asılsız olduğu anlaşılan Wulff, beraat ettikten sonra Hamburg’da bir hukuk bürosu açmıştı.

Haberin Devamı