Gazete Vatan Logo

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Atina'da

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İtalya'daki referanduma ilişkin, "İtalya'daki sonucu endişeyle izliyoruz. Renzi'nin doğru ve gerekli olan şeyi yaptığına inanıyorum. Ancak seçmenler onu desteklemedi." dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Atina'da

Steinmeier, Atina ziyaretinin ikinci gününde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Bir buçuk saat süren görüşme öncesinde Steinmeier ve Çipras basına açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ı daha önce de ziyaret ettiğini anımsatan Steinmeier, bu kez Yunanistan ve Almanya ilişkilerinin çok daha iyi bir seviyede olduğunu belirtti.

Steinmeier, Avusturya ve İtalya'da yapılan oylamalarla Avrupa'da karmaşık duyguların ortaya çıktığını söyleyerek Avusturya cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağcı adayın kaybetmesini memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

İtalya'daki oylamaya ilişkin ise Steinmeier, ""İtalya'daki sonucu endişeyle izliyoruz. Renzi'nin doğru ve gerekli olan şeyi yaptığına inanıyorum. Ancak seçmenler onu desteklemedi." ifadelerini kullandı.

Steinmeier, İtalya'daki durumun devlet değil bir hükümet krizi olduğunu vurgulayarak "Bu krizin çözülmesi gerekiyor. Bu sonuç zor zamanda Avrupa için olumlu bir sinyal olmadı." diye konuştu.

Başbakan Çipras da Yunanistan'ın Avrupa'daki tüm krizlerden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğuna işaret etti. Çipras ayrıca görüşmede "büyük yara" olarak nitelediği Kıbrıs sorununa kalıcı çözümü tartışacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

İtalya'da anayasa değişikliği için yapılan referandumdan "hayır" sonucu çıkması üzerine Başbakan Matteo Renzi istifa kararı almıştı.