Gazete Vatan Logo

Almanya’dan Öksüz için yakalama kararı!

FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz’ün Almanya’ya kaçtıktan sonra, örgütün Berlin’de kiraladığı bir evde saklandığı öne sürüldü. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya’da Öksüz için yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı

Almanya’dan Öksüz için yakalama kararı!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbeci sözde “Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz’ün Almanya’ya kaçtıktan sonra, örgütün Berlin’deki hücre evlerinde kaldığı iddia edildi.

Göçmenlerin arasında

Anadolu Ajansı’na ulaşan bir ihbar mektubunda, Adil Öksüz’ün Almanya’nın başkenti Berlin’in Neukölln ilçesinde Friedelstr 48. 12047 adresinde, S. Yaşar adına kayıtlı bir evde saklandığı belirtildi. Bu ihbar üzerine adrese giden AA muhabirleri, firari Öksüz’ün izini sürdü.

Çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı ilçedeki eve ulaşıldığında, kapı zilinde buranın ev sahibi olduğu tahmin edilen “Yaşar” isminin yazılı olduğu görüldü. Dairenin, apartmanın caddeye bakan cephesi yerine sadece arka bahçeyi gören ve dışarıdan fark edilemeyecek bir cephede yer alması dikkati çekiyor. AA’nın görüntülediği ve zilini çaldığı dairede kimsenin kapı açmaması dikkati çekerken, apartmanın Alman sakinleri de S. Yaşar adında bir kişiyi tanımadıklarını söyledi.

Kilit isim saklıyor

AA muhabirinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Öksüz’ü saklayan kilit isim, Berlin’deki FETÖ yapılanmasının etkili unsurlarından firari Ali A. Berlin’de birçok gayrı menkulu bulunan Ali A., 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’den çok sayıda FETÖ elebaşının yasa dışı yollarla başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine kaçışını ve barınmasını organize etti. Öksüz’ün de bu evlerden birinde saklandığı düşünülüyor. Ali A’nın, S. Yaşar’a ait hücre evde birçok FETÖ elebaşını sakladığı, görgü tanıklarının ifadelerine de yansıyor. Öksüz’ün Ali A. tarafından korunduğu, bu kişinin yardımıyla dikkat çekmeyecek şekilde Almanya içinde seyahat ettiği gelen bilgiler arasında.

Haberin Devamı

Almanya’da 4 binden fazla FETÖ’cü var

Avrupa’daki en büyük yapılanmasını Almanya’da kuran FETÖ’nün burada çok sayıda dernek, şirket ve internet sitesi bulunuyor. 15 Temmuz’dan bu yana 4 binden fazla FETÖ’cünün, Almanya’daki örgüt üyeleri tarafından korunduğu, kendilerine kalacak yer, oturum ve iltica talepleri konularında destek sağlandığı öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: Temasa geçtik peşini bırakmayız

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi olarak Almanya’daki yetkililerin ilgilendiği ya da doğrudan evine gittiği bir durum bulunmadığını söyledi. Türkiye’nin Adil Öksüz dahil tüm FETÖ mensuplarının peşinde olduğunu vurgulayarak “Bu sebepten dolayı bize gelen duyumlar ve bazı bilgilerden sonra Almanya ile de bu konuda resmi temasta bulunduk. Almanya arama kararı çıkardı. Ancak henüz bulunmadı. Bulunursa Almanya ile aramızdaki anlaşma gereği teslim edilmesi lazım. Beklentimiz; tabi yakalandığında iade edilmesidir. Yunanistan’daki darbecilere dönmesin bu iş” diye konuştu.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: Alman hükümetinden bir adım bekliyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Öksüz’ün Almanya’da olduğu iddiasına ilişkin, “Elimizde bu bilgilere dönük resmi diyebileceğimiz bir bilgi yok ama Almanya’nın FETÖ terör örgütü mensuplarına dönük tutumundan duyduğumuz rahatsızlık ortada, bunu en üst düzeyde yetkililere ilettik” dedi. Ünal, “Önümüzdeki günlerde Alman hükümetinden bu konuda olumlu adımlar bekliyoruz. Sadece Almanya değil AB ve Amerika’da da Türkiye’nin bu konulardaki kararlı tutumunu ve bu konudaki ısrarcı bilgilendirmeleri nedeniyle gelişmelerin olmasını bekliyoru^” diye de ekledi.

Haberin Devamı