Gazete Vatan Logo

Almanya'dan Konya açıklaması

Milletvekillerinin Konya'daki askerlerini ziyareti konusunda yaşanan gerginlikte Türkiye ile diyalog arayışı içinde olunduğunu vurgulayan Berlin yönetimi, Ankara'ya herhangi bir süre tanımanın söz konusu olmadığını duyurdu.

Almanya'dan Konya açıklaması

Alman milletvekillerinin Konya'daki NATO üssünde görev yapan Alman askerlerini ziyareti konusunda Ankara ile Berlin arasında yaşanan krizle ilgili federal hükümetten açıklama geldi. Türk hükümetinin, Alman milletvekillerinin ziyaretini, ikili ilişkilerde yaşanan gelişmelere atıfla uygun bulmayarak ertelediği bildirilmişti.

Berlin'de Pazartesi günü açıklama yapan federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, ziyaretle ilgili Türkiye'ye herhangi bir mühlet tanımanın söz konusu olmadığını belirtti. Seibert, "Bunun zamanıyla ilgili beklentiler dile getirmenin ya da mühlet telaffuz etmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum" diye konuştu. Seibert, NATO dahil her tür düzlemde Türkiye ile diyalog yolu arandığını söyledi.

Alman Dışişleri Bakanlığı da Pazartesi günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin ziyareti reddetmediğini, ertelediğini belirterek, Türkiye'nin sözüne güvendiklerini ve ziyaret için kısa süre içinde bir tarih belirleneceğine inandıklarını aktardı.

Alman Dışişleri, Cuma günü Meclis Savunma Komisyonu üyelerine Türkiye'nin Pazartesi günü için planlanan ziyareti erteleme ricasını ilettiğini ve yeni bir tarih vermediğini bildirmişti.

Haberin Devamı

Kaynak: Deutsche Welle