Gazete Vatan Logo

Almanya'dan IŞİD'e kınama!

Almanya'dan IŞİD'e kınama!

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Irak'ın Musul kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerince gerçekleştirilen saldırılara ilişkin, "Terörist grupların Irak'ta şehirleri ve bölgeleri işgal etmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Schaefer, Almanya'nın Irak'ta yaşanan gelişmeleri büyük endişe içinde izlediğini bildirdi. Schaefer, Musul kentinin militanlar tarafından işgal edildiğini ve kentte şiddet olaylarının arttığını belirterek, "Alman hükümeti endişe içinde" ifadesini kullandı.



"Terörist grupların Irak'ta şehirleri ve bölgeleri işgal etmesini şiddetle kınıyoruz. Musul ve Irak'ın başka bölgeleri gerilmiş durumda" diyen Schaefer, Irak'taki bütün grupların birlikte çalışması için çağrıda bulundu.

Ülkenin daha fazla bölünmesine izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Schaefer, "Irak'ta bütün mezheplere ve siyasi aktörlere, aylardır büyüyen iktidar mücadelesini durdurmaya ve ülkedeki terörizme karşı mücadele etme çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.



Kısa süre önce ülkede seçimler gerçekleştirildiğini hatırlatan Schaefer, şimdi görevi ele alan bir hükümetin kurulmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.



"Bağımsız bir ülke olan Irak, vatandaşlarına karşı güven ve barış sağlamak sorumluluğunu taşıyor" diyen Schaefer, bir süre önce yapılan seçimlerin hükümetin kurulmasının imkansız olmadığını gösterdiğini bildirdi.

Haberin Devamı