Gazete Vatan Logo

Almanya’da DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi yakalandı

Almanya'da, terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi Musa A'nın yabancı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla yakalandığı bildirildi

Almanya’da DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi yakalandı

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 55 yaşındaki Hollanda vatandaşı Musa A'nın Hamburg'da yakalandığı belirtildi.

Zanlının, DHKP-C'nin Avrupa yapılanmasının hiyerarşisinde yer aldığı ve profesyonel kadroda örgüt liderlerinin talimatıyla çeşitli görevleri yerine getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, zanlının en son terör örgütün sözde "Avrupa sorumlusu" olarak görev yaptığı aktarıldı.

Açıklamada, Musa A'nın söz konusu pozisyonu ile Avrupa genelinde örgütün yöneticilerini sevk ve idare ettiği, bunları takip ettiği ve yönetici kadroları atadığı ifade edildi.

Zanlının en önemli görevinin ise terör örgüt için mali kaynak bulmak için talimatlar vermek ve bağış paralarını teslim almak olduğu aktarılan açıklamada, Musa A'nın bugün tutuklama talebi ile hakim karşısına çıkarılacağı kaydedildi.

Yakalanan terörist kırmızı listede

Hamburg'da gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi Aşoğlu'nun İçişleri Bakanlığının arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aldığı bildirildi. Listede, Aşoğlu'nun yakalanması için ihbarda bulunanlara 4 milyon lira ödül verileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hamburg kentinde gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi Musa Aşoğlu'nun İçişleri Bakanlığının arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aldığı bildirildi.
Federal Başsavcılığınca yapılan açıklamada, 55 yaşındaki Hollanda vatandaşı Aşoğlu'nun bugün Hamburg'da yakalandığı belirtilmişti.
Aşoğlu'nun, İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aladığı ve yakalanması için ihbarda bulunanlara 4 milyon lira ödül verileceği öğrenildi.
Listedeki kırımızı kategori, terör örgütlerinin lider kadrosunu oluşturanlardan oluşuyor.
Federal Başsavcılık, zanlının DHKP-C'nin Avrupa yapılanmasının hiyerarşisinde yer aldığını ve profesyonel kadroda örgüt liderlerinin talimatıyla çeşitli görevleri yerine getirdiği, terör örgütün sözde "Avrupa sorumlusu" olarak görev yaptığını açıklamıştı.
Açıklamada ayrıca Musa Aşoğlu'nun tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarılacağı belirtilmiş, Türkiye'ye iadesine dair ise herhangi bir bilgi verilmemişti.

Haberin Devamı