Gazete Vatan Logo

Almanya’da A.R.O.G izdihamı

Cem Yılmaz, filmin Almanya galasında gördüğü büyük ilgi üzerine “Aynı kadro ile bir film daha çekeceğiz” dedi

Dün Türkiye’de vizyona giren A.R.O.G’un yönetmeni, senaristi ve oyuncusu Cem Yılmaz, filmin Köln’deki galasına katıldı. Cinedom salonlarında, filmin diğer yönetmeni Ali Taner Baltacı, oyuncular Ozan Güven, Özkan Uğur, Zafer Algöz ve Hasan Kaçan ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Yılmaz, şunları söyledi:

Almanya’ya Türkiye’nin bir kentine gider gibi geliyoruz. Film Türkiye’den bir gün önce burada vizyona girdi. Aldığımız reaksiyon çok olumlu. Biz bu filmdeki kadroyla bir film daha yapacağız. Ancak bu filmin devamı mı olur, onu henüz planlamadık. Ancak mutlaka başka bir film daha çekeceğiz.

A.R.O.G Avrupa’da İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika’da vizyona giriyor. Filmlerimizin hatırı sayılır, git gide kopya sayıları da artıyor. Gösterildiği salon sayıları da artıyor

A.R.O.G’u 15 ayda tamamladık. Bugün yeni bir filme başlasak 15 ay sonra hazır olur. Yeni bir film için şimdilik böyle bir planımız yok.

Filmde mesaj var. Mesaj da biraz tabi alana bağlı, bazısı burada gülüp geçerken bazısı filmde verilmek istenen mesajı alıyor.

Sponsor olarak yakıştığını düşündüğümüz marka ve ürünlerle çalıştık. G.O.R.A’nın bütçesi fazlasıydı. ama A.R.O.G’un ki daha fazla.

Filmde giyilen formalar satılmayacak. Sadece sergilenecek. Filme futbol ağırlığı olduğu doğru, ancak Avrupa Şampiyonası’nda milli takımımızın başarısından önce yazıldı senaryo. Başarı nedeniyle böyle yapalım demedik. Ancak köy sahnelerini çekerken Avrupa Şampiyonası maçlarını da izledik.


Seyirci de tam not verdi

Dün vizyona giren A.R.O.G sinema salonlarını hareketlendirdi. Sabahın erken saatlerindeki seanslar bile full çekerken, gişe önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Filmi izleyenlerin çoğu aynı fikirdeydi:

Zeynep Altan (Öğrenci): Bu filme G.O.R. A’dan çok daha fazla güldüm. En çok da bakkalla İngilizce küfürleştikleri sahneye güldüm.

Sedef Özlem Oktay (Bankacı): Maymun sahnesi çok fenaydı. Bütün salonda neredeyse herkesin gülmekten gözünden yaş geldi. Cem Yılmaz’ın filmlerinin Recep İvedik ile karşılaştırılması çok saçma. Bir kere seviye farkı var.

Gamze Büyükmeriç (Öğrenci): Okuldan kaçıp filme geldim, geldiğime de değdi. Cem Yılmaz her zamanki gibi yeteneğini konuşturmuş.

Serpil Yılmaz (Ev kadını): Cem Yılmaz filmi tek başına götürmüş. İki saat boyunca tüm dertlerimden uzaklaştım, başka bir dünya gibiydi. Kızım da çok eğlendi. Onu rahatsız edecek argo kelimeler de yoktu.

Hasret Ildam (Öğrenci): A.R.O.G. beklediğimden daha iyi çıktı. Taş devri bu kadar eğlenceliyse orada yaşamak isterim. Bu film ne Recep İvedik ne de G.O.R.A. ile kıyaslanmayacak kadar iyi olmuş.

Emel Cansu Özdemir (Öğrenci): Filmde küfür kullanımı bile rahatsız edici boyutta değil, ince bir şekilde yapılmış. Kaliteden ödün verilmemiş.

Mehmet Özkan (Öğrenci): GORA’dan sonra bu filmin ilkini aşamayacağı yönünde tereddütlerim vardı, ama yanılmışım. İlkinden çok daha güzeldi. n Zehra ÇENGİL

Haberin Devamı