Gazete Vatan Logo

Almanya ABD'yi reddetti! 'Asker göndermiyoruz...'

Washington'dan gelen Suriye'ye asker gönderilmesi talebine hızlıca yanıt veren Berlin yönetimi, daha önceki tutumundan geri adım atmadı.

Almanya ABD'yi reddetti! 'Asker göndermiyoruz...'

Almanya, hafta sonu ABD'nin dile getirdiği Suriye'ye asker gönderme adımını hızlı bir şekilde reddetti.

Berlin yönetiminin sözcüsü Steffen Seibert, bu sabah gerçekleşen basın toplantısında "Hükümet, DEAŞ konusunda halihazırda var olan ölçülere bağlı kalmayı öngörüyor dediğimde, bilindiği üzere, var olan ölçülerin kara kuvvetlerini kapsamadığını belirtiyorum" dedi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, hafta sonu gerçekleştirdiği Almanya ziyaretinde Washington'ın talebini iletmişti. Söz konusu talep için bu ay sonuna kadar bir yanıt bekleniyordu ancak Almanya Temmuz sonuna kadar beklememiş oldu.

Alman basınına konuşan Jeffrey, "Almanya'dan Suriye'ye asker göndermesini ve bizim oradaki askerlerimizin bir kısmının yerini almasını istiyoruz" demişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 2018 sonunda ABD'nin Suriye'de IŞİD'I tamamen ortadan kaldırdığını ve askerlerini çekeceğini duyurmuştu. Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan yaklaşık 2 bin Amerikan askerinin bir kısmı çekildi.

Washington'ın isteğine Almanya'daki hükümet partilerinden farklı tepkiler gelirken, koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokratlar (SPD) "Suriye'de Alman askeri olmayacak. Diğer koalisyon ortaklarından da bunu isteyen kimsenin olmadığını görüyorum" açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

SPD gibi Yeşiller Partisi, Özgür Demokratlar ve Sol Parti de bu isteğe karşı çıkıyordu.