Gazete Vatan Logo

Almanlar YEKA ihalesine talip

20 yıldır Türkiye’de enerji sektöründe faaliyet gösteren Alman ENERCON şirketinin Genel Müdürü Kettwig, Türkiye’ye güven duyduklarını belirterek YEKA RES-2 ihalesiyle de ilgilendiklerini açıkladı

Almanlar YEKA ihalesine talip

Alman Enerji Şirketi ENERCON GmbH Genel Müdürü Hans-Dieter Kettwig, Türkiye’de enerji ve ekonomiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti. 20 yıldır Türkiye’nin enerji sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirten Kettwig, Türkiye’nin ekonomik anlamda zor bir dönemden geçtiğini ancak bu durumun üstesinden gelebileceğini dile getirdi. “Almanya ve birçok ülke dönemsel olarak ekonomik güçlükler yaşadı ve yaşıyor, önemli olan ülkelerin doğru ekonomi ve finans politikaları ile güçlükleri yenmesidir” diyen Kettwig, şunları kaydetti: “Türkiye de bu dönemde gereken doğru adımları atacaktır. Özellikle sanayileşme ve yenilenebilir enerji politikalarındaki istikrarlı ve olumlu gelişmeler bu doğrultuda belirleyici etkenlerden birisi olacaktır. Türkiye’nin mevcut durumda yenilenebilir enerji yatırımlarını artırması ülkenin sanayileşmesi ve enerji arz güvenliğinin sağlanmasına büyük katkı sağlayacaktır. ENERCON olarak Türkiye’nin rüzgar sektörüne yaptığımız ve devam eden yatırımlarımızla karşılıklı güven sağladık. Bu bağlamda şartname taslağı yeni açıklanan YEKA RES-2 ihalesiyle ilgileniyoruz. Önümüzdeki dönemde şartname kriterlerine yönelik detayların açıklanmasını bekliyoruz ve ihaleye girmeyi düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

YEKDEM DEVAM ETMELİ

ENERCON Türkiye CEO’su Arif Günyar da Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında yenilenebilir enerji santrallerine verdiği bir alım garantisi olduğunu ve YEKA projeleri ile beraber mevcut sektörün sürdürülebilirliği için bu mekanizmanın devam etmesi gerektiğini belirtti. Günyar, Türkiye’de işletmede olan birçok rüzgar enerji santralinde kapasite artışının mümkün olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE KENDİNİ ENERJİYE ADADI

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Giles Dickson da Türkiye’nin 15-20 yıldır yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmak, elektrik üretiminde temiz kaynakların gücünü yükseltmek için mevzuat değişikliğine gittiğini ve yatırımları cazip hale getirdiğini anlattı. Dickson, “Enerji sektöründe, yenilenebilir enerjinin kapasitesini artırmaya kendini adamış görünüyor” dedi.

Haberin Devamı