Gazete Vatan Logo

Almanlar’ın kâbusu ‘Cehennem Necati’ gözaltında

Polis uluslararası motosiklet kulübü ’Hells Angels’a (Cehennem Melekleri) yönelik operasyon yaptı. INTERPOL’ün izlediği ve bir dönem Almanya’da kaos ortamı yaratan çete lideri Necati Arabacı gözaltına alındı.

Almanlar’ın kâbusu ‘Cehennem Necati’ gözaltında

Turizm bölgeleri başta olmak üzere birçok ilde faaliyet gösteren Sarallar, Beşok ve ’Hells Angels’ (Cehennem Melekleri) suç örgütüne yapılan operasyonda Türkiye’de çok tanınmayan ancak Almanlar için kâbus olan ‘Cehennem Melekleri’ adlı çetenin başında bulunan isim Necati Arabacı (46) da gözaltına alındı. 1980’li yıllarda palazlanan çete bulundukları kentleri cehenneme çevirdikleri için bu isimle anılıyordu. Beğenmediği herkesi hedef alabilen çetenin haraç alma, mekan basma, şiddet gibi sabıkaları saymakla bitmedi. 2014’te Necati Arabacı Hells Angel’s Bodrum MG adıyla çetenin Köln şubesini kurdu. Türkler dışında kimseyi gruba dahil etmedi. 2016’ya kadar rakip çetelerle silahlı çatışmalara girdiler.

Savcıya kiralık katil

Organize suç çetesi oluşturmak, kadın ticareti, tehdit ve şantaj suçlarından aranan Hells Angel’s Bodrum MG’nin kurucusu Necati Arabacı, 2002’de Köln Başsavcılığı’nın yönetiminde özel tim polislerinin yaptığı baskınla yakalanmış ve yargılama sonucu 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bochum Cezaevi’ne gönderilen Arabacı’nın buradan baskını bizzat yöneten Başsavcı Jürgen Botzem’ı öldürmesi için kiralık katil görevlendirdiği iddia edilmişti. Yakın koruma altına alınan Başsavcı psikolojik baskı altında olduğunu belirterek 2004’te görevinden ayrılmış, Arabacı da 2007’de sınır dışı edilmişti. Başsavcı bütün bu yaşananlar sonrası eşini alarak Almanya dışına taşınmış ve tehditler nedeniyle sık sık adres değiştirmek mecburiyetinde kalmıştı

Haberin Devamı

Mafya adına haraç topluyor üç yıldır Avrupa’da aranıyor

Necati Coşkun Arabacı, 14 Şubat 1972’de Köln’de doğdu Asıl mesleği sebze-meyve tüccarlığı olan Arabacı, motor kullanmaya başlaması sonrası 1990’da Hells Angel’s kulübüne üye oldu. “Kapıcılar” adı altında kendine bağlı Türk motorcular sayesinde kulüp içindeki gücünü artırdı. Arabacı, 1999 yılından sonra Köln, Leverkusen ve Molorca’daki gece kulüplerinden mafya lideri Strohmanner adına haraç almaya başladı. 2002’de, haraç, suç örgütü kurma, gasp, fuhuşa zorlama, insan ticareti gibi suçlardan 9 yıl hapse çarptırıldı. Cezasını çektikten sonra Almanya’dan sınır dışı edilen ve İzmir’e yerleşen Necati Coşkun Arabacı’nın sahte Bulgar pasaportu ile 2013 yılı ve sonrasında pek çok kez Almanya’ya giriş çıkış yaptığı tespit edildi. Arabacı hakkında 2015 yılından bu yana AB genelinde tutuklama kararı bulunuyor.
INTERPOL peşinde
Türkiye’ye iadesi sırasında tüm Schengen ülkelerine girişi yasaklanan ve INTERPOL’ün sürekli takip ettiği Arabacı’nın son olarak İspanya’nın Mallorca kentinde yaşayan Hells Angels lideri Frank Hanebuth ile iletişimi tespit edildi. ‘Ferrarimle İzmir’de dolaşmak değil Avrupa’da güç sahibi olmak istiyorum’ diyen Arabacı’nın Hanebuth ile birlikte Mallorca’daki tüm gece kulüplerini haraca bağlama planı yaptıkları anlaşılınca düğmeye basıldı. Çeşme’de yapılan operasyonla çete lideri gözaltına alındı.

Haberin Devamı