Gazete Vatan Logo

Alman TV pazarı durdu Grundig yüzde 20 büyüdü

Arçelik bünyesine giren Alman markası Grundig canlandı. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu, “7 ayda Almanya TV pazarı sabit kalırken, Grundig % 20 büyüdü” dedi.

Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’ya katılan Beko standını ziyaret eden Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu; Beko’nun, Avrupa beyaz eşya pazarında, son 7 yılda pazar payını en çok artıran marka olduğunu söyledi.

Grundig’in Avrupa’nın en büyük pazarı olan Almanya’da tüketici elektroniğinde ilk akla gelen markalardan biri olduğunu kaydeden Çakıroğlu, 2014’ün ilk 7 ayında Almanya TV pazarı sabit kalırken, Grundig markasının yüzde 20 büyüme başarısı gösterdiğini vurguladı. Grundig’in Arçelik A.Ş. marka portföyü içerisindeki en değerli markalardan biri olduğunu söyleyen Çakıroğlu, markanın gücünü her geçen yıl istikrarlı bir şekilde artırdığını belirtti.

Beko ikinci sırada

Çakıroğlu, Beko’nun 2014’ün ilk yarısında da Avrupa’nın ikinci büyük beyaz eşya markası konumunu sürdürdüğünü vurguladı.

IFA’da sergilenen Grundig ürünleri hakkında bilgi veren Arçelik A.Ş. Almanya Ülke Müdürü ve Grundig Multimedia& Beko Deutschland GmbH Genel Müdürü Murat Şahin ise “Grundig bir tüketici elektroniği şirketinden ev elektroniği şirketine dönüşüm yolculuğunu başarı ile tamamladı. Tüm ürün kategorilerimizdeki gelişmeler çok olumlu. Yüzde 8’lik pazar payımız ile şu anda Almanya’nın ilk 5 TV tedarikçisinden biri konumundayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bundesliga iyi yatırım oldu

Grundig’in Alman Futbol Ligi Bundesliga’nın teknoloji sponsoru olmasının önemli bir yatırım olduğunu belirten Murat Şahin, şöyle konuştu: “Amacımız yerel ve uluslararası alanda markamıza güçlü bir görünürlük kazandırmaktı. 200’den fazla ülkede Bundesliga maçlarında markamız görünürlük sağladı.”