Gazete Vatan Logo

Alman perakende devi Türk’ün temsilcisi olacak

Alman perakende devi Türk’ün temsilcisi olacak

Emin Gümüştepe’nin 400 $’lık hatır çekiyle temelini attığı Lufian, bugün 18 ülkede satılıyor. Gümüştepe, Almanya’nın en büyük perakende devine distribütörlük vermeye hazırlanıyor.

1995 yılında Emin Gümüştepe ve Nuray Gümüştepe kardeşler tarafından kurulan ve erkek giyiminde uzmanlaşan Nesaç, yıllarca aralarında Yves Saint Laurent, Hugo Boss, Laferfeld gibi dünya markalarına üretim yaptı. ODTÜ mezunu Emin Gümüştepe’nin 400 dolarlık hatır çekiyle temelini attığı şirket, bugün Anglosakson dilinde ‘sevgi’ anlamına gelen Lufian markasıyla 18 ülkeye ulaştı.

Adı gizli tutuluyor

Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve Rusya’da mağazaları ve satış noktaları olan şirket, özellikle Ortadoğu’dan gelen teklifleri değerlendirecek. Önümüzdeki 5 yıl içinde sadece Ortadoğu’da 125 mağaza açılacak. Avrupa’da ise şu anda adı gizli tutulan Almanya’nın en büyük perakende gruplarından birine distribütörlük vermek üzere görüşmeler devam ediyor.

Artık tasarım ve markalaşmaya ağırlık verdiklerini kaydeden Gümüştepe, “2010 yılından sonra da dünyaya açılmaya başladık. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile başladık. Şimdi Avrupa ve Rusya’ya ağırlık veriyoruz. Almanya’nın en büyük perakende grubuyla distribütörlük anlaşması yapacağız. Bizim Avrupa ve Çin’deki distribütörümüz olacaklar” diye konuştu.

Almanya, Avusturya, İtalya, Yunanistan, Arnavutluk, Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Lübnan, Dubai, Irak, Kuveyt, İran, Azerbeycan, Kazakistan, Özbekistan ve Rusya’da ürünlerinin satıldığını belirten Emin Gümüştepe, “Yurtdışında 21 mağazamız var. Toplamda 80 noktada ürünlerimiz satılıyor. Yurtiçinde de şu anda 40’a yakın mağazamız var. Yıl sonuna kadar hedefimiz 25 civarında yeni mağaza açmak. Aslında hedefimiz yurtiçi ve yurtdışında her yıl ortalama 25 mağaza açmak” dedi.

Yüzde 20 büyüme

Emin Gümüştepe, geçen yıl 68 milyon lira ciro yaptıklarını, bu yıl yüzde 20 civarında büyüme öngördüklerini de ifade etti. Fiyatları hakkında da bilgi veren Gümüştepe, şöyle konuştu: “Luxury casual ürünlerimiz var. Pantolon, ceket, gömlek, kemer, ayakkabılarımız var. Bir erkek mağazamıza girdiğinde her ihtiyacını bulabilir. Ulaşılabilir fiyata kaliteli ürünler sunuyoruz. Tasarım, kalite ve fiyat kriterlerini bizim gibi birarada sunan rakibimiz yok. Gömlekler 129.90, pantolonlar 149.90, trikolar 119.90 TL’den başlıyor. Montta çok iddialıyız. Montta fiyat ortalamamız 499 TL... Kış sezonunda örme ve trikodan fazla mont satıyoruz.”

Vietnam’daki fabrikayı sattı

EMİN Gümüştepe, artık üretim yapmak yerine fason üretim yaptırdıklarını anlattı. Vietnam’da kurdukları fabrikayı da geçen yıl sattıklarını kaydeden Gümüştepe, şöyle devam etti:

“Yılda 1 milyon 250 bin adetlik bir üretimimiz var. Mont grubumuz hariç tüm ürünlerimizi Türkiye’de fason ürettiriyoruz. Mont grubunu Vietnam’da ürettiriyoruz. Orada bir fabrikamız vardı ama geçen yıl sattık. Çünkü artık üretim ve markalaşmanın aynı şapka altında yürümediğini gördük. Tasarım ve ürün geliştirmeye ağırlık veriyoruz artık. Doğru bir karar aldığımızı da son 3 yılda ulaştığımız rakamlardan görüyoruz.”

Hedef her yıl 2 ülke eklemek



LUFİAN’IN son 3 yılda yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğini anlatan Emin Gümüştepe, mevcut portföylerine yılda ortalama 2 ülke katmayı ve her yıl yurtdışında 15 mağaza açmayı planladıklarını vurguladı. Gümüştepe, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’de de büyümeye devam edeceklerini belirterek, “Bu süreçte Türkiye’de de 120 mağazaya ulaşma hedefi koyduk” diye konuştu.