Gazete Vatan Logo

Alman otel zinciri İstanbul’da ‘iş’ oteliyle büyüyecek!

Maslak’ta Sheraton’ın işlettiği otelin yeni işletmecisi Alman Steigenberger, ikinci otelini Korcan Turizm’le Yenibosna’da hizmete açacak.

Alman otel zinciri İstanbul’da ‘iş’ oteliyle büyüyecek!

Turizm sektörüne 1995 yılında Antalya’da giriş yapan Korcan Turizm, İstanbul’da Alman otel zinciri Steigenberger çatısı altında 110 milyon TL’lik yatırımla Steigenberger Airport Hotel’i hizmete açacak. 5 yıldızlı “business hotel” konseptinde dizayn edilen Steigenberger Airport Hotel, 20 bin metrekarelik kapalı alan üzerine 19 kat olarak inşa edildi. 210 odası bulunan Steigenberger Airport Hotel, Ekim ayında kapılarını açacak.

Korcan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sarıtaş, İstanbul’a gelen her 10 turistten 4’ünün Alman ve Orta Avrupalı olması nedeniyle bir Alman zinciriyle işbirliği yaptıklarını vurguladı. Bu fırsatı değerlendirmek istediklerini kaydeden Sarıtaş, “Türkiye’de Amerikan ve İngiliz otel zincirlerinin halkaları uzun yıllardır hizmet veriyor. Biz farklılığımızı bu noktada da ortaya koyacak bir arayış ile 80 yıldır turizm sektöründe hizmet veren Alman otel zinciri Steigenberger ile görüşmeye başladık. Avrupa ve Asya’da 109 oteli bulunan Steigenberger, kalitesi dünyaca bilinen bir marka. Görüşmelerimiz yaklaşık 1.5 yıl sürdü. Zeytinburnu-Beylikdüzü’ne kadar olan hatta markayı biz temsil edeceğiz. Kârlı gördüğümüz yeni otel fırsatlarını değerlendireceğiz” diye konuştu. Korcan Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Koray Sarıtaş, Rox markasıyla şehir otelciliğinde tecrübe edindiklerini anlattı. Sarıtaş, “Rox’ta 6-7 ayda doluluk oranı yüzde 90’a çıktı. Steigenberger’de de en iyi ekibi oluşturmayı ve bu başarıyı yakalamayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sea Life’ı satıp Antalya’dan çıktı

1995 yılında turizm sektörüne yatırım yapan Korcan, 2012’ye kadar Antalya’da “Sea Life” oteli ile hizmet verdi. 2012’de oteli Diyarbakır kökenli bir vakfa satan ve Antalya’dan çıkan şirket, İstanbul’da yatırım kararı aldı. Bu çerçevede Rox Otel Çobançeşme’yi açan Korcan, Steigenberger ile otel sayısını ikiye çıkaracak.