Gazete Vatan Logo

Alman muhalefetinden tepki: Sığınmacılar için İngilizleri kovdular!

Alman muhalefetinden tepki: Sığınmacılar için İngilizleri kovdular!

Almanya’daki aşırı sağcı İslam karşıtı "Almanya için Alternatif" partisinin Genel Başkan Yardımcısı Alexander Gauland, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasından Almanya Başbakanı Angela Merkel'i sorumlu tuttu. Gauland, Berlin'de yaptığı açıklamada partisinin, Almanya'nın AB’den çıkması yönünde bir kampanya başlatmayacağını söyledi.

AB'nin eskiden olduğu gibi sade bir ekonomik birliğe dönmesi gerektiğini savunan Gauland, İngilizler AB içinde çok pragmatik hareket ettiği ve mantıklı reform önerilerini sunduğu için İngiltere'nin AB'den ayrılmasına üzüldüğünü ifade etti.

Başbakan Merkel'in sığınmacı politikasını eleştiren Gauland, "Merkel sınırları açarak İngilizleri AB’den kovdu." dedi.

Gauland, Almanya'da, İngiltere'deki gibi bir referandumun yapılmasının yasal olarak da mümkün olmadığını kaydetti.

Partinin diğer Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Beatrix von Storch ise İngiltere'de ortaya çıkan sonucun AP Başkanı Martin Schulz ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in politikalarının başarısız kaldığının bir işareti olduğunu belirterek, iki siyasetçinin görevlerinden istifa etmesini istedi.

AfD Thüringen Eyalet Meclis Grubu Başkanı Björn Höcke ise genel merkezin görüşünün aksine Almanya’da da AB'de kalıp kalınmaması konusunda bir referandumun yapılmasını istedi.

Bugünü "Avrupa için bir sevinç günü" olarak niteleyen Höcke, İngilizlerin demokrasi ve halkın egemenliğinden yana karar aldıklarını vurguladı.

Haberin Devamı