Gazete Vatan Logo

Alman gelin eşini böyle öldürdü

Karusu'ndaki cinayetin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Alman gelin eşini böyle öldürdü

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde geçen Nisan ayında işlenen ve Alman uyruklu 58 yaşındaki Jela Yılmaz'ın, tüm mal varlığını ve paralarını aldıktan sonra kendisini terketmekle suçladığı ikinci eşi, 68 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ı işyerinde tabanca ile öldürmesinin güvenlik kamerası ile görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntülerde, Jela Yılmaz, kurşun yağmuruna tuttarak eşini öldürdükten sonra elinde silahla işyerinin içinde dolaştığı belirlendi.

Cinayet, Karasu İlçesi'nde 21 Nisan 2009 tarihinde işlendi. Mehmet Yılmaz işyerinde otururken, ayrı yaşadığı ve çifte pasaportlu olan Jela Yılmaz tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü. Çantasından çıkarttığı tabanca ile masada oturan resmi nikahlı eşini başına 1 el ateş ettikten sonra tetiği peş peşe çekerek öldüren Jela Yılmaz daha sonra yakalanarak tutuklandı.



Bu cinayetin işyerinde bulunan güvenlik kameraları tarafıdan saniye saniye görüntülendiği belirlendi. 5 ayrı kameranın kaydettiği görüntülerde Jela Yılmaz'ın işyerine girer girmez çantasındaki tabancayı çıkartarak, masada oturan eşinin ateş etmesi, masanın altına yığılmasına rağmen ateş etmeye devam ettiği görülüyor.

Cinayetten sonra polisin el koyduğu güvenlik kameraları görüntüler cinayet suçundan tutuklu bulunan Alman gelinin taammüden adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasına delil olarak konuldu.

Alman gelin Jela Yılmaz poliste verdiği ifadesinde, ölen eşinden kalan tüm mirası ikinci evliliğini yaptığı ve daha sonra memleketi Karasu'ya yerleşen Mehmet Yılmaz'ın üzerine aldığını belirterek, şöyle dedi:



"Türkiye'ye gelip yerleştikten sonra evliliğimizden dünyaya gelen 25 yaşındaki çocuğumuz ticaret hayatında başarılı olamayınca iflas etti. Yaklaşık 1, 1.5 milyon TL zarar etti. Eşim bu nedenle bana kızdı. Tartıştık ve 2 yıl önce beni terkederek kovdu. Resmi olarak ayrılmadık. Ben de Almanya'ya dönmek zorunda kaldım. Hiçbir şeyim yoktu. Ölen eşimden kalan mirasdan para istiyordum vermedi. Bu yüzden çıkan tartışmada onu vurdum."

Haberin Devamı