Gazete Vatan Logo

Alman eşten infaz

İlk eşinden kalan mirasa el koyan Türk kocasını böyle öldürdü!

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde Alman uyruklu Türk vatandaşı 58 yaşındaki Jela Yılmaz, 30 yıl önce Almanya'da eşinin ölümünden sonra tanışıp evlendiği 68 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ı, dün akşam sahibi olduğu beyaz eşya mağazasında başından tek kurşunla vurarak öldürdü. Cinayetten sonra polise teslim olan Jela Yılmaz, 30 yıl önce ölen ilk eşinden kalan mirası Mehmet Yılmaz'ın üzerine geçirdiğini ve kendisine para vermediği gibi evden de kovduğunu ileri sürdü.

Olay dün saat 19.20 sıralarında Karasu İlçesi'nin İncirli Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki beyaz eşya mağazasında meydana geldi. Mağaza sahibi Mehmet Yılmaz'ın yanına gelen ve bir süredir ayrı yaşadıkları için Almanya'da olduğu bilinen eşi Jela Yılmaz, çantasından çıkardığı tabancayı kocasının başına doğrultarak ateş etti. Mehmet Yılmaz kanlar içinde masaya yığıldıktan sonra birkaç kez daha ateş eden Jela Yılmaz, kendisine müdahale etmek isteyenlere de, "Yaklaşmayın. kendim teslim olacağım" diyerek olay yerine gelen polise teslim oldu.

2 ÇOCUK ANNESİ EŞİNİ BOŞAYIP EVLENMİŞ

Jela Yılmaz'dan bir, onunla evlenmeden önceki boşandığı eşinden de 2 çocuğu olan Mehmet Yılmaz olay yerinde hayatını kaybetti. Mehmet Yılmaz'n cesedi, Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemeden sonra otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cinayetin ardından yopılan araştırmalarda, Alman uyruklu olan Jela Yılmaz'ın yaklaşık 30 yıl kadar önce Almanya'da yaşarken eşini kaybettiği, o tarihte bu ülkede işçi olarak çalışan Mehmet Yılmaz'la tanıştığı, Mehmet Yılmaz'ın da 2 çocuğunun annesi eşinden boşanıp Jela ile evlendiği belirlendi.

`BENİ 2 YIL ÖNCE EVDEN KOVDU'

Jela Yılmaz poliste verdiği ilk ifadesinde bunları anlattıktan sonra, ölen eşinden kalan tüm mirası ikinci evliliğini yaptığı Mehmet Yılmaz'ın aldığını söyleyerek şöyle dedi:

"20 yıl önce Türkiye'ye geldik. Burada yaşamaya başladık. Bu evlilikten dünyaya gelen 25 yaşındaki oğlumuz ticari hayatında başarılı olamayınca iflas etti. 1- 1.5 milyon lira zarar etti. Eşim bu nedenle bana kızdı. Tartıştık ve 2 yıl önce beni kovdu. Resmi olarak ayrılmadık. Ben de Almanya'ya dönmek zorunda kaldım. Hiçbir şeyim yoktu. Ölen eşimden kalan ve tamamını üzerine geçirdiği mirastan para istiyordum. Hakkım olan parayı vermiyordu."

1 AY ÖNCE DE GELİP PARA İSTEMİŞ

Jela Yılmaz'ın Almanya'dan yaklaşık bir ay önce Türkiye'ye geldiği ve eşinden para istediği belirlendi. Jela Yılmaz'ın, eşini ikna etmek için de Karasu'daki birçok yakınını araya koyduğu, ancak Mehmet Yılmaz'ın tüm istekleri reddettiği öne sürüldü. Halen gözaltında tutulan Jela Yılmaz'ın bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı