Gazete Vatan Logo

Alman Dışişleri: Türkiye-İsrail ilişkileri daha da iyi olmalı

Alman Dışişleri: Türkiye-İsrail ilişkileri daha da iyi olmalı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Türkiye ve İsrail’in ilişkilerinde yakınlaşmasının bölgedeki istikrara katkı sağlayacağını söyledi. Schaefer, Berlin'de düzenlenen toplantıda, Türkiye ile İsrail arasındaki yakınlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

İki ülke arasında yeniden yakınlaşma konusunda yıllardan biri sürdürülen diplomatik çabaların böylelikle meyvelerini verdiğini ifade eden Schaefer, "Önemli ve aynı zamanda Almanya’nın yakın partneri olan iki ülkenin birbirine yeniden yakınlaşması ve ilişkilerini yeni bir temele oturtmaları bölgedeki istikrar için bir katkıdır." değerlenmesinde bulundu.

Schaefer, Alman hükümetinin sürekli bir şekilde iki ülkenin ilişkilerinin normalleşmesini teşvik ettiğini kaydetti.

Gazze'de yaşayanların içinde bulunduğu zor duruma işaret eden Schaefer, "Özellikle kararlaştırılan tedbirlerin Gazze'deki insanların yaşam koşullarını iyileştirmesi için hissedilebilir bir katkı sağlamasını ümit ediyoruz." diye konuştu.

Bu anlaşma ile ilişkilerin kalıcı bir şekilde iyileşmesini ümit ettiklerini de belirten Schaefer, iki ülke arasında ve bu iki ülke ile yapılacak yakın işbirliğinde, sadece ekonomik değil siyasi alanda da büyük potansiyelin bulunduğunu vurguladı.

Haberin Devamı