Gazete Vatan Logo

Alman DIK, Timur Grubu ile gayrimenkule girdi

Altyapıda dünyadaki 4 büyükten biri olan Deutsche Infrastruktur Kapital (DIK), Timur Grubu ile gayrimenkule 5 yılda 2 milyar euro yatıracak. Grup, Levent’te yatırımcıların satın alıp 900 liraya kiraya verecekleri ilk lüks projeyi de başlatıyor



Türkiye’nin Avrupa’da gayrimenkul gelişme öngörülerinde ilk sıraya yerleşmesi, yabancı yatırımcıların dikkatinden kaçmadı. Altyapı sektöründe son 10 yılda 6 milyar euroluk fon yöneten ve bu alanda dünyadaki 4 şirketten biri olan Berlin merkezli Deutsche Infrastruktur Kapital de (DIK) Timur Grubu ile ortak olarak Türk gayrimenkul sektörüne girdi.

2002 yılından beri İstanbul’da altyapı alanında faaliyet gösteren ve Tuzla’da Avrupa ve Asya’nın en büyük bakım onarım tersanesinin inşaatına devam eden DIK, bu ortaklıkla Türkiye’de gayrimenkule 5 yıl içinde 2 milyar euro yatıracak. Timur Gayrimenkul Genel Müdürü Erden Timur, bu kapsamda konut, ofis, perakende satış alanları ve otopark yatırımları yapacaklarını açıkladı. Projelerinin ilkini 130 milyon dolar yatırımla Levent’te gerçekleştireceklerini söyleyen Timur, şöyle devam etti:

“308 konutluk ’Nef Flats 163 Levent’ projesiyle sektörde bir ilki başlatacağız. Halen Taksim-Maslak hattında çalışan ve maaşı 2-3 bin TL arasında olan genç profesyoneller, bekar ve yeni evlilerden oluşan 950 bin kişi, sosyal alanı olmayan eski binalarda oturarak 900-1.300 TL kira ödüyor. Nef Flats 163 Levent’te ise bu kiraları ödeyerek yeni ve lüks bir projede oturabilecekler. Bu evleri yatırımcılara satacağız. Onlar da evleri bu hedef kitleye kiralayabilecekler.”

1+1’ler 194 bin TL

Projede 59 metrekare 1+1’lerden 130 metrekare loft dairelere kadar çeşitlenen dairelerin fiyatları 194 bin ile 540 bin TL arasında değişecek. Ön satışları başlayan proje 2012 yılında tamamlanacak. Aynı konseptte Göztepe’de de bir projeye başlamak üzere olduklarını açıklayan Timur, “Göztepe’nin son arsasında 33 katıyla Tuzla ve Kadıköy arasındaki en yüksek binayı inşa edeceğiz. NEF Kemerburgaz Apartments projemiz sürüyor. Merkezdeki otopark projelerinin yanı sıra Levent-Maslak hattı, Çağlayan ve Kozyatağı’nda da ofis projelerimiz devreye girecek” diye konuştu.



Gelecek 10 yIl İçİn türkİye’Yi yatIrIm ülkesİ belİrledİk


2 yıllık araştırmaları sonunda Timur Gayrimenkul ile ortak olmaya karar verdiklerini kaydeden DIK Global Pazar Araştırmaları Direktörü John B. Marshall, “Türkiye’de önümüzdeki on yılda ekonomik dönüşümün ikinci aşaması yaşanacak. Biz de bu süre boyunca Avrupa genelinde ilk etapta yatırım yapılacak ülkeyi Türkiye olarak belirledik. Burada şirket kurarak Türkiye’ye özgü bir yapı oluşturduk” diye konuştu.



DIK Akdeniz ve Karadeniz’de liman inşa edecek


Çİn, Romanya, Bulgaristan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde projeler yürüten, Berlin ve İstanbul’da merkezi olan DIK, Tuzla’daki tersaneyi 2011’de tamamlayacak. Ardından Çanakkale-Gelibolu arasında ikinci bir tesisi kuracak olan DIK, şirketi Bosphorus Shipyard aracılığıyla Karadeniz ve Akdeniz’de de liman altyapı inşaatını üstlenecek. Şirket uzun vadede de telekomünikasyon ve enerji sektörlerinde altyapı yatırımlarına imza atmayı planlıyor.

1977 yılından bu yana demir çelik, akaryakıt ve arazi geliştirme sektörlerinde faaliyet gösteren Timur Grubu ise Lemontri ve Timur Residence gibi Türkiye’nin ilk ‘akıllı binalarını’ inşa etmesiyle tanınıyor.

Haberin Devamı