Gazete Vatan Logo

Alman bakan el hareketini savundu

Başbakan Merkel'in yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Gabriel, aşırı sağcılara orta parmağını gösterdiği hareket için "Tek pişmanlığım iki elimi de kaldırmamam" dedi.

Alman bakan el hareketini savundu

Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Angela Merkel'in yardımcısı Sigmar Gabriel, ay başında aşırı sağcı göstericilere yaptığı el hareketinin arkasında durdu.

Ülkenin kuzeyinde gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında orta parmağını Nazi taraftarlarına gösteren Gabriel, "Tek pişmanlığım iki elimi de kaldırmamam. Size küfreden 12 saldırgan genç Naziyle karşılaşsaydınız siz ne yapardınız?" diye sordu.

Sigmar Gabriel'i protesto eden göstericiler, 'halk düşmanı' ve 'hain' diye bağırmış ve bakanın babasının Nazi olduğunu hatırlatmışlardı.

Gabriel, babası Walter'in Hitler Almanyası'nın destekçilerinden olduğunu kabul ediyor ve 2012'de ölene dek Yahudilerin soykırıma uğramadığını savunduğunu söylüyor.

Ağustos ayı başındaki protesto sırasında kaydedilen bir videoda, protestoculardan birisinin Sigmar Gabriel'e "Baban bu ülkeyi seviyordu. Peki sen ne yapıyorsun? Ülkeyi harap ediyorsun" dediği duyuluyordu.

Olayın yaşanmasının ardından Gabriel'in partisi Sosyal Demokratlar (SPD) bir açıklama yayımlamış ve bakanın hareketini 'duygusal bir tepki' olarak yorumlayarak "Elbette Sigmar Gabriel o hareketin günlük hayattaki iletişimde yeri olmadığını biliyor. Ancak açıkça şiddet yanlısı olan neo-Nazilerle herhangi bir iletişim zemini olmadığı da açık" demişti. (BBC Türkçe)

Haberin Devamı