Gazete Vatan Logo

Alma Terzic kimdir?

Fox TV ekranlarından izleyiiclerle buluşacak olan Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV Murad dizisinde güzel oyuncu Alma Terzic de rol alacak. Boşnak asıllı başarılı oyuncu Alma Terzic Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni sezonunda İstanbul’da sarraflık yapan Ester Kira karakterini canlandıracak. Alma Terzic kimdir? İşte merak edilenler…

Alma Terzic kimdir?

1987 yılında Yugoslavya, Zenica’da doğan Alma Terzic, Boşnak asıllıdır. Bosna savaşı sırasında çocuk olan Alma Terzic ilerleyen yıllarda oyunculuk eğitimi aldı. Güzel oyuncu daha önce de Mehmet Aslantuğ ve Fahriye Evcen’in başrolde oynadığı Veda dizisinde Eirene rolünü canlandırmıştı. Alma Terzic son olarak ise Kanal D’de yayınlanan Şeref Meselesi dizisinde rol aldı.

Alma Terzic Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde ilk sezonda da rol alacaktı. Ancak canlandıracağı Handan Sultan rolü daha sonra Tülin Özen’e verildi.

2008 yılında “Snow” (Kar) adlı sinema filmi ile sinema hayatına başladı. 2011 yılında senaryosu Angelina Jolie tarafından yazılan ve yönetilen “In the Land of Blood and Honey” (Kan ve Aşk) adlı sinema filminde oynadı.

Eski Yugoslavya’daki iç savaşın acılarını küçük bir çocukken yaşayan Terzic daha sonra oyunculuğa yöneldi.

2012 yılında müziklerini Zülfü Livaneli’nin yaptığı “Veda” dizisinde Eirene karakterini canlandırırken Mehmet Aslantuğ ve Fahriye Evcen ile birlikte rol aldı.

Dizide Kerem Bürsin’in oynadığı Yiğit adlı karakterin önce sokakta sonra da bir pavyonda karşılaştığı hayat kadınını Boşnak oyuncu Alma Terzic canlandırdı.

Haberin Devamı

2013 yılında “Öyle Sevdim ki Seni” sinema filminde oynadı. Öyle Sevdim ki Seni filminde yolu Ukrayna’dan Trabzon’a düşen ve fuhuşa zorlanan Olga’yı canlandırdı.

Türk TV seyircisinin aşina olduğu güzel oyuncu Mavi Kelebekler, Veda, Fatih gibi dizilerde kamera karşısına geçti. Öyle Sevdim ki Seni adlı Türk filminde oynadı.

İşte Alma Terzic’in rol aldığı dizi ve filmler;

2014 – Şeref Meselesi (Gül) (TV Dizisi)

2013 – Üç Yol (Sinema Filmi)

2013 – Öyle Sevdim ki Seni (Olga) (Sinema Filmi)

2013 – Fatih (Züleyha) (TV Dizisi)

2012 – Veda (Eirene) (TV Dizisi)

2011 – Mavi Kelebekler (TV Dizisi)

2011 – Kan ve Aşk (In the Land of Blood and Honey) (Hana) (Sinema Filmi)

2010 – Unutma Beni İstanbul (Sinema Filmi)

2009 – volim te… (kısa film)

2008 – mahala (kısa film)

2008 – Snow (Lejla) (Sinema Filmi)