Gazete Vatan Logo

Allah yakışıklımı benden çok seviyormuş

Erciyes Dağı’nda kayak yaparken pistten çıkıp uçuruma yuvarlanarak yaşamını yitiren Yiğithan Selvi’nin terör gazisi babası Yarbay Hayati Selvi “Böyle bir acı yok” diyerek gözyaşlarına boğuldu

Allah yakışıklımı benden çok seviyormuş

Sömestir tatili için gittiği Kayseri Erciyes Dağı’nda kayak yaparken pistten çıkıp uçuruma düşerek hayatını kaybeden 16 yaşındaki Yiğithan Selvi’nin evinde büyük acı var. Beşiktaş İl Jandarma Komutanlığı lojmanlarında bulunan evde Yiğithan’ın annesi Ceyhan Selvi, oğlunun yatağında yatarak gözyaşlarına boğuldu. Lise ikinci sınıf öğrencisi olan Yiğithan’ın kardeşi 8 yaşındaki Emirhan Selvi ise annesini teselli etmeye çalıştı. Selvi’nin babası terör gazisi Yarbay Hayati Selvi de oğlunun odasından ayrılmadı. Güneydoğu’da mayına basarak bir bacağını kaybeden baba olay gününü anlattı.

‘Başımıza yıkıldı’

Baba Selvi, Erciyes Dağı’nda beraber olduklarını belirterek, “Yukarı çıktı kaymaya. Arama kurtarma ekipleri ‘Hisarcık pistinden kayarken pist dışına çıkmış, uçuruma yuvarlanmış” dedi. Ben aşağıdaydım bulamadım oğlumu. Ben aşağıda Tekir pistinde bekliyordum onu. Saat 14.00’de görüştük, 14.30’da görüştük. Sonra haber alamadım. Saat 17.00’de jandarmalara söyledim. Bütün pistin ışıklarını açtırdım, aradık, aradık, aradık... Dere yatağının içinde buldum oğlumu. Çok masajlar yaptılar ama kurtaramadık oğlumu. Allah’ım benden çok seviyormuş yakışıklımı. Benden çok seviyormuş. Böyle bir acı yok, kimseye vermesin Allah. Dağ gibi arkadaşım gitti” dedi.

Haberin Devamı

‘Profesyoneldi’

Oğlunun çok iyi kaydığını belirten Baba Hayati Selvi, “Kendi kayardı, çok iyi kayardı. Kendi kayakları vardı, ayakkabıları vardı, profesyonel bir kayakçıydı. Nasıl olmuş ben de bilmiyorum. Bütün yeğenleri, kardeşleri ‘ağabeyim gibi kayacağım’ diye özel dersler alırdı. Sömestir tatilinde ailece oradaydık. Eşimin ailesi Kayserili. Tatile gitmiştik, Erciyes’te kayak tesislerinden faydalanıyorduk. Orada başımıza gelmedik kalmadı. Erciyes başımıza geçti” diye konuştu.

Omuriliği kırılmış

Yiğithan Selvi’nin (16) yapılan otopsisinde omurgasının kırıldığı ve iç kanama nedeniyle öldüğü belirlendi.