Gazete Vatan Logo

Allah rızası için bulun!

Yazıcıoğlu'nun annesinin feryadı

Helikopterin düştüğünün duyulmasından sonra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile yakınları ve partililer arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye gitti.

Sivas'ta oturan BBP lideri Yazıcıoğlu'nun annesi, 87 yaşındaki Fidan Yazıcıoğlu da gece boyunca gelecek bir haberi beklerken büyük üzüntü içerisinde olduğu bildirildi.

Kazada helikopter içerisinde bulunan BBP Sivas İl yöneticilerinin yakınları da endişe içerisinde haber beklerken İHA muhabiri İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, Kayseri'ye, daha sonra Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne hareket ettiği belirtildi.



Yazıcıoğlu'nun annesi perişan

KAHRAMANMARAŞ yakınlarında düşen içinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin bulunduğu helikopterin enkazına bir türlü ulaşılamaması, annesi 87 yaşındaki Fidan Yazıcıoğlu'nu perişan ediyor. Olay sonrası beklediği iyi haberi bir türlü alamayan Fidan Yazıcıoğlu'nun fenalık geçirdiği ve sağlık ekiplerince müdahalede bulunulduğu bildirildi. Yazıcıoğlu, memleketi Sivas'ta 21 Mart'ta düzenlediği ve "Sivas benim karasevdam, platonik aşkım. Bu kez Sivas'ı bize verin" dediği mitingi annesi Fidan Yazıcıoğlu da alanda izlemişti.

BBP Lideri'nin dün öğleden sonra düşen helikopterinin enkazına hala ulaşılamaması, başta annesi Fidan Yazacıoğlu olmak üzere yakınları ile Sivaslı hemşerilerini üzüntüye boğuyor. Yakınlarının evinde bekleyen 87 yaşındaki Fidan Yazıcıoğlu'nun gece geç saatlerde fenalık geçirdiği belirtildi. Ev önünde hazır bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edilen Fidan Yazıcıoğlu'na serum takıldığı ve dinlendirilmeye çalışıldığı bildirildi. Anne Yazıcıoğlu'nun sürekli ağladığı, umudunu yitirmeyip iyi bir haber beklediği bildirildi.



`SİVAS BENİM PLATONİK AŞKIM'

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisi tarafından memleketi Sivas'ta 21 Mart'ta düzenlenen mitinge katılmıştı. Mevlana Meydanı'ndaki mitingi annesi Fidan Yazıcıoğlu ile Trakya Türkleri'nin temsilcisi merhum Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet de izlemişti.

Mitingde, BBP olarak kimseye bir şey dağıtmadan, devletin kaynaklarını kullanmadan, kendi imkanlarını kullanarak meydanlara indiklerini belirteren Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmişti. Yazıcıoğlu, "150 trilyona yakın devlet sana para vermiş. Buna rağmen devletin uçağına biniyorsun, belediye araçlarını kullanıyorsun. Gelip valiliğe giriyorsun. Açılış adı altında brifing alıyorsun. Sonra valiliğin meydanını hile ile kullanıyorsun. Ondan sonra da devletin mumu ile kendi mumunu ayıran Hazreti Ömer'in adaletini anlatıyorsun. Niye bana o meydanı vermiyorsun. Toplu açılış. Bir tuşa basıyorlar bir şey patlatıyorlar. 30 küsür açılış. Açılan ne, yeni iş alanları açılmış mı? Sen vatandaşın yaptığı yatırımı açılış diye millete yutturuyorsun. Sonra da diyorsun ki `Hükümet olmazsa yatırım gelmez'. O yatırımı sen mi yaptın, baban mı yaptı?" diye konuşmuştu. Yazcıoğlu, seçime az süre kalmasından dolayı kalan yerlere yetişmek için il ve ilçe teşkilatlarının kendi çabalarıyla helikopter kiralayacağını duyurmuştu.

Sivas'ın kendisi için ayrı bir önem ifade ettiğini ifade eden Yazıcıoğlu mitingde, "Bana güvendiniz, seçtiniz, arkamızda oldunuz. Bu kadar zamandan sonra ben artık Sivas'a bir şey yapmak, ispat etmek istiyorum. 55 yaşına girmişim, hayatın yarısı çile yumağıyla geçtik. Birbirimizi tanıdık. Biz artık kardeş olduk, bütünleştik. Güven verdiniz güven duyduk. Şimdi sırada, ortaya bir eser çıkartmak lazım. Bize bir ayağımızı basacağımız bir yer lazım. Buradan Türkiye'ye vereceğimiz bir mesaj, bir moral lazım. Gözümüz gibi koruduğum, benim bir kara sevdam, platonik aşkım Sivas'ım var. Gelin, bunu bize verin. Verin bakın o zaman ne olacak? Benim yıllarım hücrelerde geçti. Ama hiç ceza almadım. O hücreleri paylaşanlar, sağcısı solcusu, ülkeyi birbirine dar edenler gelin tecrübemizi ortaya koyalım, ülke sevdasında birleşelim. İşte bunun için partimizin adını Büyük Birlik koydum. Türkiye'nin birliği için" diye konuşmuştu.

21 Mart tarihinde Sivas'ta düzenlenen mitigde BBP Lideri Yazıcıoğlu, BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP il Belediye Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya ile mitingi takip eden İHA Muhabiri İsmail Güneş aynı platformda yer almıştı.

BBP SİVAS İL BAŞKANI ERHAN ÜSTÜNDAĞ'IN BABA EVİNDE ÜZÜNTÜLÜ BEKLEYİŞ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı
helikopterde bulunan BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın baba evinde üzüntülü bekleyiş sürüyor.

Üstündağ'ın babası Faruk Üstündağ'ın Mevlana Caddesi'ndeki evine gelen akrabaları ve partililer, aileyi yalnız bırakmayarak, bölgeden gelen haberleri
takip ediyor.

Oğlundan ve helikopterdekilerden gelen haberleri televizyon ekranlarından izleyen Üstündağ, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamıyor. Meryem Üstündağ da sürekli ağlayarak, eşinin yaşadığına inandığını ifade ediyor.

Üstündağ'ın çok sayıda yakınının da arama çalışmalarına katılmak için bölgeye gittiği öğrenildi.

Bu arada, BBP il binası önünde de partililerin bekleyişi sürüyor.

BBP Sivas Belediyesi Başkan Adayı Doğan Ürgüp ile parti yöneticileri, bölgeden gelen haberleri vatandaşlarla paylaşıyor.

PARTİ BİNASINA ZİYARETÇİ AKINI

Kaza haberinin alınması ardından BBP il binası geceden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Sivas Valisi Veysel Dalmaz, AKP Sivas milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Osman Kılıç, Mehmet Mustafa Açıkalın ve Selami Uzun, CHP Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Emniyet Müdürü Yahya Bal, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Turan Erkut, Sivasspor İkinci Başkanı Mehmet Oflaz, bazı daire müdürleri, diğer partilerin belediye başkan adayları ve il başkanları da BBP İl Başkanlığı'na gelerek ‘Geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu.

Kahramanmaraş’taki mülki amirlerle telefonla görüşen Vali Dalmaz, aldığı bilgileri diğer yetkililerle de paylaştı. Bölgenin ormanlık alan olduğunu öğrendiğini belirten Vali Dalmaz, bölgede elverişsiz hava şartları olduğunu, Yazıcıoğlu ve yanındakilerin hayırlı haberler beklediklerini söyledi. Sık sık Tekbir getiren partililer, Yazıcıoğlu ve yanındakiler için dua etti. Parti binasında kadınların olduğu bölümde de Kuran-ı Kerim okundu.

Haberin Devamı