Gazete Vatan Logo

Allah’ım yardım et batıyoruz!

Rize’de dün sabah saatlerinde başlayıp etkisini artıran sağanak, sele neden oldu. Muradiye beldesinin belediye başkanı Musa Süreyya Balcı, sosyal medya hesabından bu paylaşımı yaptı

Allah’ım yardım et batıyoruz!

Rize’de şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte önceki gün etkili olan sağanak, dün sabah da devam etti. Muradiye beldesinde aşırı yağış nedeniyle su seviyesi yükselerek taşan dere, beldeyi su altında bıraktı. Yağışın sele dönüşmesiyle, yörede çok sayıda evin zemin ile bodrum katlarını ve bazı iş yerlerini su bastı. Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, yağışın sele dönmesi üzerine sosyal medya aracılığıyla ‘Allah’ım yardım et batıyoruz’ yazılı paylaşımda bulundu. Balcı, büyük bir afet yaşadıklarını belirterek “Allah’a şükürler olsun can kaybımız yok. Bölgede yağmur devam ediyor. Müdahale ediyoruz” dedi.

Minibüs sürüklendi

Haber verilmesi üzerine beldeye özel idaresine ait iş makineleri ve AFAD ekipleri sevk edildi. Çamlıhemşin ilçesinde Ayder Yaylası yolu ulaşıma kapandı. Yolda kalan bir minibüs, sel sularıyla sürüklendi. Sürücünün, selin geldiğini görünce aracı bırakıp kaçarak kurtulduğu belirtildi. Bir iş makinesi ise, debisi yükselen derede akıntıya kapıldı. Operatörün son anda terk ettiği iş makinesi, derede gözden kayboldu.

Haberin Devamı

6 araç sele kapıldı

Salarha ve Muradiye beldelerinde de taşkın nedeniyle 6 araç selde sürüklendi. Araçlarda hasar meydana geldi. Bölgeye ulaşan iş makineleriyle kapalı yolları açılması için çalışma başlatıldı. İki beldede çok sayıda ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katları sular altında kaldı.

4 kişi mahsur kaldı

Güneysu ilçesine bağlı Yukarıislahiye köyünde mahsur kalanlar olduğu ihbarı üzerine AFAD ekipleri, köye hareket etti. 40 metrelik halatın ucunu araca bağlayan ekipler, arazide bulunan Merve, Ümre ve Mevlüt Sancaktutan ile Gürcistan uyruklu bir kişiyi kurtardı.

BAKAN VE VEKİLLER BÖLGEDE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ile birlikte sel bölgesine ulaştı. Bakan ve beraberindeki heyet, bölgede incelemelerde bulundu. Bakan Turhan, helikopterle bölgede yapılan incelemenin ardından Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine özel açıklamada bulundu. Devletin bu tür afetlere karşı güçlü olduğunu ve gereğinin yapılacağını kaydeden Turhan, “Karayolları, DSİ ve Özel İdare ekiplerinin anında müdahalesiyle ulaşımda önemli bir sorun, sıkıntı olmadan kapanan yollar tekrardan ulaşıma açıldı. Herhangi bir can kaybı olmaması her şey önemli” dedi.

Haberin Devamı