Gazete Vatan Logo

Allah’ım o yüce ruhu bize de ihsan eyle!

Diyanet İşleri Başkanlığı bugün 81 il ve 957 ilçedeki tüm camilerde kılınan sabah namazında Çanakkale şehitleri için 5 paragraflık dua okutacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yılı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Çanakkale Şehitleri için hazırlanan beş paragraflık dua metni bugün 81 ilde ve bağlı 957 ilçede belirlenen merkezi bir camide müftülerin de katılımıyla sabah namazında okunacak. Namaz sonrasında ise katılan cemaate Çanakkale menüsünü içeren yemek verilecek. Müftülüklerden ayrıca imkanları dahilinde cemaate hediyeler dağıtılması da istendi. Sabah namazına özellikle gençlerin de katılımının sağlanması için STK’lardan ve İl Spor Müdürlüğü’nden yardım alınabileceği belirtildi.

Üsküp’ten Bosna’ya...

Hazırlanan dua metninde; “Allah’ım Anadolu’nun her evinden, Rumeli’nin her bölgesinden, Şam’dan, Bağdat’tan Beyrut’tan, Kahire’den, Üsküp’ten, Saray Bosna’dan, Kafkasya’dan son ehli salibin salvetini yıkmak için Çanakkale’ye gelen ve burada ölesiye kardeş olan şehitlerimizin bize öğrettiği birlik, beraberlik ve kardeşliği ülkemizden ve İslam beldelerinden eksik etme Allah’ım bize de o kardeşliği ver! Allah’ım Çanakkale aynı zamanda çağdaş dünyaya savaş ahlakını, savaş hukukunu öğreten bir mekteptir, bir okuldur. Bizleri , ülkemizi, milletimizi, İslam beldelerini ahlak dışı, hukuk dışı her türlü savaştan, afetten, fitneden fesattan muhafaza eyle Allah’ım” deniliyor.

Haberin Devamı