Gazete Vatan Logo

Allah’a çok şükür DEAŞ’tan kurtulduk!

TSK destekli ÖSO güçlerinin DEAŞ’tan temizlediği El Bab’da yaşayan halk evlerine dönmeye başladı. DEAŞ işgalinin ardından dağlara ve çevre ilçelere kaçan vatandaşlar ÖSO güçlerini sevgi gösterileriyle karşıladı

Allah’a çok şükür DEAŞ’tan kurtulduk!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye’nin Halep kentine bağlı Bab ilçe merkezinde terör örgütü DEAŞ’ın yerleştirdiği mayın ve bomba düzeneklerini temizlemeye devam ederken, DEAŞ’tan kaçan ilçe halkı da yavaş yavaş evlerine dönmeye başladı. ÖSO Saha Komutanı Muhammed Ali, Bab merkezinin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kurtarılmasının ardından sivillerin ilçeye güvenli şekilde dönüşünü sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Sivillerin dönüşüyle Bab’da gündelik hayatın da zamanla normale döneceğini belirten Ali, “İlçede sivil hayatın devamı için un temin ediyoruz” diye konuştu.

TSK ve ÖSO’ya teşekkür

Bab’a dönen sivillerden Abdo Muhammed ise evine kavuşmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi ve “TSK ve ÖSO’ya teşekkür ederim. İnşallah tüm terör örgütleri ülkemizi terk eder” dedi. Suriyeli Um Abdo ise DEAŞ zulmünden kaçarak evlerini terk ettikten sonra dağda yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Ne yapacağımızı bilmiyorduk. DEAŞ’a katılmayanların evleri her gün aranıyordu, çok korkuyorduk. Yemek ve ekmek yoktu, hayat çok pahalıydı.” Bab sakinlerinden Naci Abdulkerim Halo da havan topu mermisiyle yaralandığını, iki aydır evden çıkamadığını söyledi: “İlk defa bugün dışarı çıktım. ÖSO bize gıda, su ve ekmek verdi. Allah’a şükür DEAŞ’tan kurtulduk.”

Haberin Devamı