Gazete Vatan Logo

Alkollüydüm, bir odaya daldım!

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Yurdu’nda kız öğrenciye tecavüze kalkışıp jiletle yaralayan 20 yaşındaki saldırgan ve kardeşi tutuklandı.

Alkollüydüm, bir odaya daldım!

Sarıyer’deki Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’ndeki, 1’inci Kız Öğrenci Yurdu’na geçen cumartesi sabahı girip kız öğrenciye tecavüze kalkışan kişinin yakalanması için kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın Yasin P. (25) olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan şüpheli, “Kızlardan biri beni çağırdı. Alkollüydüm kim olduğunu hatırlamıyorum, içeriye girip, bir odaya daldım” dedi. Yasin P., “yaralama”, “cinsel saldırı teşebbüsü”, “tehdit” ten, kardeşi Ş.P.(20) ise ‘suçu gizlemekten’ adliyeye sevk edildi. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne gönderilen B.A.(17) ise sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

“İyi çekin yakışıklı çıkalım”

Saldırganın, mağdur kız öğrenci, güvenlik görevlileri ve diğer öğrenciler tarafından teşhis edildiği öğrenildi. Kaçarken yaralanan saldırganın yere damlayan kan örnekleri ve kampus yakınlarında bulunan atleti de Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yasin P.’den alınan kan örneği ile bulguların karşılaştırılacak. Yasin P. adliyeye sevk edilirken gazetecilere “Güzel çek yakışıklı çıkalım. Kızlara saldırdığım yalan hepsi. Tecavüz, yaralama hepsi yalan” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Saldırgan ve kardeşi “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “cinsel saldırı” suçlarından tutuklandı.

Olayın güvenlik kamerası görüntülerinde yurda yangın merdivenlerinden giren 25 yaşındaki Yasin P. saldırganın koridorlarda rahat bir şekilde dolaştığı görülüyor. Olayın ardından fark edilen saldırganın yurdun güvenlik görevlisi ile arbede yaşaması ve görevlinin elinden kaçması da kameralara yansıyor.

Yasin P. adliyeye götürülürken “Orada ne işiniz vardı” sorusuna “İçtim orada kafam güzeldi” şeklinde cevap verdi.