Gazete Vatan Logo

ALJ’den yatırım atağı

Toyota’nın temsilcisi ALJ Holding’in Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’deki yatırımlarını artıracaklarını belirterek, “Son çeyrekte yeni proje geliyor” dedi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su ve ALJ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, ALJ Grubu’nun Türkiye pazarının potansiyelini çok iyi bildiğini ve yatırım yapılmaya değer bir ülke olarak gördüğünü açıkladı. Bozkurt, “Büyük bir istekle ve kararlılıkla yatırım yapmaya devam edeceğiz. ALJ olarak halen üzerinde çalışmakta olduğumuz yeni bir yatırım projesini de yılın son çeyreğinde açıklayacağız” dedi.

Bozkurt, başta Toyota Pazarlama ve Satış olmak üzere ülkede farklı alanlarda yatırımlar yapan ALJ’nin, Türkiye’ye çok güvendiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Ülkenin önemli bir sınavdan geçtiğini düşünüyoruz. Türkiye’yi, alınacak bazı önlemler ile birlikte yatırımcılar için çok daha fazla fırsatların ortaya çıkabileceği bir ülke olarak değerlendiriyorum. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin geçtiğimiz hafta iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda dile getirdiği, Türkiye’deki yabancı yatırımcılar ile işbirliği yapıp ülkemizin önemini ve dinamik ekonomisini tüm dünyaya aktarma düşüncesini destekliyorum. Bu adımlar karşılığını mutlaka bulacak.”

Haberin Devamı

Satışlar canlanır

Ali Haydar Bozkurt, darbe girişiminin doğal olarak satışlara olumsuz yansıdığını belirterek, “Ancak ekonominin temelleri sağlam. Önümüzdeki 5 aydan ümitliyim. Ticari araçlara ÖTV maufiyeti pazarı canlandırır. Satışlar geçen yıla yakın seviyede çıkar” dedi.