Gazete Vatan Logo

Aliyev'in güzel eşi 'İyi Niyet Elçisi'

Türkiye'ye yaptığı ziyaretlerde güzelliği, zarafeti ve sempatik tavırlarıyla Türk halkının kalbini kazanan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyev'e UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) İyi Niyet Elçiliği verildi

Türkiye'ye yaptığı ziyaretlerde güzelliği, zarafeti ve sempatik tavırlarıyla Türk halkının kalbini kazanan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyev'e UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) İyi Niyet Elçiliği verildi. 39 yaşındaki Bayan Aliyev, Paris'teki UNESCO İyi Niyet Elçileri Zülfü Livaneli ve Cladiua Cardinale'in de katıldığı törende "Azerbaycan'ın güzel first lady"si olarak takdim edildi.

UNESCO Genel Direktörü Koichiro Maatsura, Türkçe birkaç cümle söyleyerek başladığı konuşmasında Mihriban Aliyev'in Azerbaycan Kültürünün Dostları Fonu'nun kurucusu olarak yaptığı çalışmaları ve dünyadaki kültür çalışmalarına yaptığı katkıyı anlattı.

UNESCO İyi Niyet Elçisi olarak Aliyev'in asli görevi geleneksel müziğin korunmasına, müzik eğitiminin geliştirilmesine ve uluslararası kültür değişimine destek vermek olacak.

Türk kültürünü övdü
Folklor ve müziği koruma elçisi olarak onurlandırılan Mihriban Aliyev konuşmasında Türk sanat müziği, Dede Korkut ve Köroğlu destanı da dahil olmak üzere Türk kültürüne ait birçok eserden övgüyle bahsetti. Kendisi de eski bir jimnastikçi olan Aliyev aynı zamanda Azerbaycan Jimnastik Federasyonu Başkanı. Modern Azeri kadınının temsilcisi olarak görülen güzel First Lady, Azerbaycan Kültür Olimpiyatları ve Diyabetliler Derneği Başkanlığı'nı da yürütüyor. Aslen tıp eğitimi alan Mihriban Hanım'ın Cumhurbaşkanı Aliyev'den Leyla ve Arzu adında iki yetişkin kızı ve Haydar adında bir oğlu var.

Haberin Devamı