Gazete Vatan Logo

Alışveriş sitesinden 'sanal sevgili' hizmeti!

Çin'in en büyük internet alışveriş sitesi olan Taobao, günlük iki dolarlık bir ücret karşılığında "sanal kız ve erkek arkadaş hizmeti" sunuyor.

"Sanal kız arkadaş" hizmeti sunanlar, iki dolarlık ücreti ödeyen müşterileri sabahları telefonla ya da kısa mesaj göndererek uyandırıyor, geceleri "iyi geceler" diliyor.

Ayrıca günün herhangi bir saatinde seslerini duymak isteyen müşterilerle konuşup dertlerini dinliyorlar. Tayvan merkezli Want Chine isimli internet sitesinde yer alan habere göre, Taobao'nun "sanal erkek arkadaş" hizmeti de bulunuyor.

"Sanal erkek arkadaş" bölümü bir dizi kategoriye ayrılmış: "yönetim kurulu başkanı", "takım elbiseli", "yakışıklı" gibi...

Ancakbu hizmeti sunan alışveriş sitesinin çalışanları, çalışma koşullarının ağır olduğunu söylüyor.

Xiaomi isimli çalışan, sabahları erken gelen telefonlara yanıt vermek zorunda olduğu için uykusuz kaldığını, bir gözünün de gün boyu sürekli telefonunda olması gerektiğini belirtiyor.

Şu anda "sanal kız ve erkek arkadaş hizmetini" ağırlıklı olarak meraklarını gidermek isteyen kişilerin, bir defaya mahsus kullandıkları ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Ancak iş potansiyelinin büyüdüğüne dair haberler de söz konusu. Taobao sitesinde satışa sunulan başka "ilginç" şeyler de var: canlı akrepler, gerçek anne sütü ya da insansız hava araçları gibi.