Gazete Vatan Logo

Alışveriş, Ramazan ve babalarla canlanacak

Artaş Grubu’na bağlı ArenaPark’ın Genel Müdürü Muhsin Erkoç, “Nisan’da sektörde cirolar arttı, Mayıs iyi geçti, Haziran da Ramazan ve Babalar Günü ile canlanacak” dedi.

Alışveriş, Ramazan ve babalarla canlanacak

Artaş Gruba bağlı ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park alışveriş merkezleri geçen yıl 30 milyon ziyaretçi ağırlayarak, bünyesinde tüketicilerle buluşan markaların da cirolarında çift haneli büyüme yakalamalarına imkan sağladı. Bu yıl hedef geçen yılki büyümenin üzerine yüzde 10 daha koyabilmek. ArenaPark Genel Müdürü Muhsin ile ArmoniPark Genel Müdürü Emir Genç sektörü ve AVM’lerinin performansını değerlendirdi.

Haziran hareketli olacak

ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park’ta ayda 2.5 milyon, yılda 30 milyon kişiyi ağırladıklarını belirten Erkoç, “AVM’lerimizde doluluk yüzde 100. Üç AVM için 30 milyon ziyaretçi hedefimiz vardı. Hedefimizi gerçekleştirdik” dedi. 2016 yılının hem sektör hem kendileri için temkinli davranılan bir yıl olacağını kaydeden Erkoç, “Güvenlik kaynaklı endişeler azaldı. Zor günleri aşıyoruz ülke olarak. Mart’ta biraz sıkıntı oldu ama geçen senenin aynı döneminyle başa baş kapatt. Nisan iyi geçti. Hatta ciro endeksinde yüzde 1.8 artış oldu. Anneler günü güzel geçti, önümüzde Ramazan, bayram, Babalar Günü var. Bu da hareketli bir Haziran geçireceğimizi gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Emir Genç ise 25 bin metrekare kiralanabilir alanı olan ArmoniPark’ın kapı giriş sayısı ile metrekare verimliliğine bakıldığında ilk 10 AVM içinde yer aldığını vurguladı.

100 bin metrekarelik AVM 2017’de

MUHSİN Erkoç, Artaş Grubu’nun ortağı olduğu Carousel ve Vadi İstanbul AVM ile birlikte 200 bin metrekareyi aşkın kiralanabilir alana sahip olduğunu hatırlattı. Hedeflerinin 4 yıl içinde 350 bin metrekare olduğunu kaydeden Erkoç, Vadi İstanbul’da 100 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM’nin 2017 başında açılacağını belirtti.