Gazete Vatan Logo

Alistair’ı vuran adam düğününde öldürüldü

Bir hafta önce cezaevinden tahliye olan Daimi Akyüz, düğün salonunda eski koğuş arkadaşı tarafından öldürüldü. Akyüz’ün 2003’te bebek arabasında uyurken isabet eden kurşunla yaşamını yitiren 2.5 yaşındaki Alistair Grimason’u vuran kişi olduğu ortaya çıktı

Alistair’ı vuran adam düğününde öldürüldü

Cinayet ve hırsızlık gibi çeşitli suçlardan cezaevinde yatan 46 yaşındaki Daimi Akyüz, bir hafta önce tahliye oldu. Üçüncü evliliğini yapmak isteyen Akyüz ve yakınları önceki akşam, İzmir’in Aliağa ilçesinde düğün salonu olarak da hizmet veren Kültür Mahallesi’ndeki restoranda bir araya geldi. En mutlu günlerinden birini yaşayan Daimi Akyüz, yakını Zafer Yıldırım’la bir ara sigara içmek için restoranın dışına çıktı. Kapüşonlu kıyafet giyen E.T., iddiaya göre, Akyüz ve Yıldırım’ın yanına yaklaşıp pompalı tüfekle ateş açtı. Ardından yanındaki bazı kişilerle birlikte olay yerinden uzaklaştı. Hastaneye kaldırılan Akyüz kurtarılamazken, Yıldırım’ın tedavisinin sürdüğü belirtildi.

En mutlu gününde...

Daimi Akyüz ile cinayet şüphelisi E.T.’nin cezaevindeyken aynı koğuşta kaldıkları, bilinmeyen bir nedenle ikisi arasında husumet oluştuğu belirtildi. E.T.’nin tahliye olduktan sonra Akyüz’ü en mutlu gününde öldüreceği yönünde tehdit ettiği öğrenildi. Geçen yıl aralık ayında tahliye olan şüpheli E.T.’nin, aynı ay içinde, İzmir’in Çiğli ilçesinde bir kişinin öldürülmesiyle ilgili arandığı öğrenildi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, saldırı sırasında E.T.’nin yanında olduğu belirlenen 2 kişiyi yakaladı.

Haberin Devamı

Alistair’i vurmuştu

Düğününde öldürülen Daimi Akyüz’ün, İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı eski belde Yeni Foça’da 14 yıl önce, kafeteryada bebek arabasında uyurken isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Özlem ve David Grimason çiftinin oğlu 2.5 yaşındaki Alistair Grimason’u vuran kişi olduğu ortaya çıktı. 7 Temmuz 2003 tarihinde meydana gelen olayda, annesi Özlem Grimason ve anneannesi Gülay Eşsizhan’ın oturduğu kafeteryada bebek arabasında uyuyan Alistair Grimason, arka masalarında çıkan silahlı kavgadan isabet eden bir kurşunla yaşamını yitirmişti.

Büyük yankı yaratmıştı

Bir kafeteryada çıkan kavgada Alistair bebeğin vücuduna isabet eden bir kurşunla ölümü kamuoyunda aylarca konşulmuştu. Kavga ettiği Ali Bektaş ve Alistair bebeğin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına yol açan Daimi Akyüz, polisin sıkı takibi sonucu yakalanıp, tutuklanmıştı. Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Daimi Akyüz 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberin Devamı

Silahlanmaya karşı mücadele

Küçük çocuğun ölümünden sonra dedesi avukat Tuncer Eşsizhan, anneannesi avukat Gülay Eşsizhan başkalarının da aynı acıyı yaşamaması için bireysel silahlanmaya karşı mücadele başlatmıştı.

‘Su testisi su yolunda kırıldı’

Akyüz’ün ölümünü öğrenen avukat dede Tuncer Eşsizhan, torununun gözlerinin önünden hiç gitmediğini söyledi ve ekledi, “İlk aklıma gelen su testisi su yolunda kırılır. Torunumun katilini, koğuş arkadaşı öldürmüş. Daimi de karanlık bir insandı. Ona karşı hiç merhamet duygusu, hissi kalmadığı için, öldürülmesinden dolayı bir şey hissedemedim. Ölmekle kurtulmuş oldu. Bunun cezası yaşamı boyunca hapiste kalmak olmalıydı. 14 yılda çıkmamalıydı. 56 sene ceza aldı, infaza göre 36 yıl verildi. 36 yıl kalmalıydı, af uygulanmamalıydı” dedi.