Gazete Vatan Logo

Aliağa ve Foça sahillerinde zift kirliliği

İZMİR Aliağa’da, önceki gece, denizde kaynağı henüz belirlenemeyen ham petrol sızıntısı meydana geldi.

Aliağa ve Foça sahillerinde zift kirliliği

Deniz yüzeyini kaplayan petrol, rüzgar ile dalgaların etkisiyle Yeni Foça sahiline kadar ulaştı. Kıyıya da vuran petrol tabakası, kirliliğe neden oldu. Foça Liman Başkanı Mustafa Çankaya, kirliliğin kaynağının araştırıldığını söyledi. Aliağa Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ise kirliliğin olduğu bölgelerde, su ve ham petrolden numune aldı. Öte yandan önceki gün gece Aliağa Limanı’nda teknik arıza meydana gelen Panama bandıralı tankerin ait olduğu firmaya, ham petrol sızıntısı olduğu gerekçesiyle Sahil Güvenlik ekiplerince para cezası kesildiği öğrenildi.

Foça Çevre ve Kültür Platformu dönem sözcüsü Bahadır Doğutürk, “Dün (önceki gün) gece itibariyle böyle bir kirlilikten bilgimiz oldu. Bugün (dün) gündüz tespitlerimizde ise Yeni Foça ve Gencelli mevki arasındaki sahile yayılmış olan petrol atığıyla karşılaştık. Bu kirlilikten dolayı doğadaki toplu ölümlerin gerçekleşmesinden korkuyoruz. Burada çok sayıda sanayi kuruluşu var. Bu yüzden çok ciddi sanayi kirliliği tehlikesi altındayız. Daha büyük olaylar yaşanmadan önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bölgede daha öncede deniz kirliliğinin yaşandığını söyleyen Gözde Bilgiç, “Sabah geldiğimizde her yer balçıktı. Şu an dağılmış durumda. Gerekli yerlere bildirdik. Saatler önce yapılması gereken müdahale ne yazık ki şimdi yapılıyor. Her taraf balçık halindeydi. Biz bunu yıllarca görüyorduk. Buna bir dur demek istiyoruz. Denizlerimizin temiz olmasını istiyoruz” dedi.